A Temesvári Magyar Napok
fergeteges sikerű rendezvénysorozata arra is alkalmat adott, hogy a Béga parti
városban felfedezzünk egy meglepően jó éttermet. A hajdani temesi várból városszerte
lehet maradványokat látni, ez az étterem abban az épület-együttesben működik,
mely a legnagyobb egység az összes között.
Ez önmagában komoly vonzerőt jelent
patinájával, történelmi levegőjével. Emellett igen kedves a kiszolgálás és ha
nem is alacsonyak, de reálisak, megfizethetőek az árak.
Rendeltünk padlizsánkrémet,
párolt
káposztával és puliszkával körített, roséra sült kacsamellet,
hasonlóan remek szabott
fekete kagylót,
hamburgert sült krumplival,
valamint sajttortát áfonyamártással.
A padlizsánkrém ízre-állagra
egyaránt élvezetes volt, adtak mellé román sajtspecialitást, úgynevezett
telemea-t, ami a fetasajt közeli rokona, valamint fekete olajbogyót,
paradicsomszeleteket és pirítóst. Nagyon megvoltunk elégedve az ízletes, igen
szépen tálalt kacsamellel is, kiválóan volt fűszerezve a friss, jó tartású
kagyló, jól sikerült a hamburger is, egyedül a mellé adott steak krumpli mirelit
eredete adott okot némi szemöldökráncolásra. Végül elismeréssel adóztunk a sajttortának
is. Minderre fizettünk itallal együtt 12.000 forintnak megfelelő lejt.
A borlap jórészt a tágan
értelmezett erdélyi pincészetek nedűit kínálja (Liliac, Recas, Petro Vaselo),
de akadnak köztük regátiak is (Davino, Visinescu), a rendezőelv egyértelműen a
minőség. Mi ezzel együtt inkább a belga csapolt sörök között válogattunk.
Kifejezetten kellemes estét
töltöttünk az
MGM étteremben, minőséget kaptunk korrekt
áron.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése