Régóta
célpontom a Prime Steak-house, ahol az ember simán otthagyhat egy olyan
összeget egyetlen steakre, amennyiért már michelin-csillagos élményben is
részesülhet. Ez nem morgolódás, egyszerű ténymegállapítás. A minőségi steak nem
olcsó, ezt tudomásul kell venni, akinek nem tetszik, egyen olcsó steaket
másutt, de ne csodálkozzon, ha nem lesz benne nagy élvezete.
De itt
nemcsak steakeket kínálnak.
Mivel mi
készséggel elhisszük, hogy egy steak-house-ban tudnak steaket sütni, spórolni
is szeretünk, elkerültük a steak-ételeket. Szerencsére van déli és esti étlap,
a délinek kedvezőbb az árképzése, s ráadásul minden főétel mellé adnak egy
salátát vagy levest is, így aztán 3000 és 6000 ft közötti összegért lényegében
kétfogásos ínyenc menüt ehetünk.
Jómagam
kértem egy tanyasi csirkemellet krémsajttal töltve, roston sült zöldségekkel
(3300),
társam roston sült libamájat (5800).
Ő thai édesburgonyalevest rendelt
hozzá pirított rákkal,
jómagam fácánerőlevest.
Ittunk klasszikus limonádét, ami
nem volt klasszikus, annál jobbra sikeredett, dominált benne a narancs, amit én
nagyon szeretek, társam frissen préselt narancslevet kért. Kaptunk üdvözlő
falatnak pöttöm kis gránitlapon jó ízű, selymes libamájkrémet és házi pogácsát,
ezután következett a másik séfüdvözlet, csokis kenyér vajjal és paprikazselés
húspástétommal.
A pogácsa és a kenyér nem volt átütő, de összességében ez szép felvezetés
volt a pazar ebédhez. Megjegyzem, jól megsütött csirkemellet kevés helyen
adnak, a Prime ezek közül való.
Ráadásképpen
épp távoztunkkor fotóztatta a séf új napi desszertet és kérdéseinkre szívesen,
barátságosan válaszolt, mi több, megengedte, hogy mi is lefotózzuk a nagyon
ígéretes ínyencséget.
A Prime
Steak House kitűnő hely, ajánljuk másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.