Az Intim étteremre a világhálón
akadtam rá, impozáns, művészi ételfotói toronymagasan kiemelkedtek a környék
vendéglátóhelyeinek hasonló műfajú fényképei közül. Az étterem nyáridőben csak
teraszt üzemeltet, mely az utca forgalmától elzárva, egy belső udvarban
működik. A térkiképezés korszerű, de nem rideg, a trendi imázst erősíti, hogy
az étlap egy tablet, minden étel mellett szerepel fotó is.
A konyha a fine dining irányában
kacsingató nemzetközi vonalat visz, rendkívül esztétikus, virtuóz tálalással.
Pincéremtől megtudom, hogy Adrian Popescu, Erdély egyik legjobb éttermének, a
marosvásárhelyi Privonak a séfje tanította be a szakácsaikat.
A választék felöleli a helyi
konyha néhány népszerű fogását, a pacal-, zöldség-, csirke- és borjúcsorbát, a
puliszkával körített csirkepaprikást is. A nemzetközi vonalat erősítik a roston
sültek, az izgalmas saláták, burgerek, s lassan ide számíthatjuk az olasz
konyha slágereit, a pastakat és rizottókat is.
Az itallap furcsa módon nem nő
fel az étterem színvonalához, a sörválaszték kommersz, a borválaszték szűk (22
tételes) és nem tartalmazza a környék legjobb pincészeteinek nedűit. Vannak
viszont frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveik.
A kiszolgálás kedves, lelkes,
udvarias.
Előételképpen humuszt rendeltem
aszalt paradicsommal és roston sült articsókával (16 RON, ami kb. 1100 forintot
jelent). A pazar megjelenésű, íze is remek tányér mellé átlag feletti pirított
minibagett-karikákat szolgáltak fel.
A vargányás rizottó (1700 ft) sem okoz
csalódást, a formabontó, szemet gyönyörködtető cheese cake (800 ft) pedig ízre
egyenesen katartikus.
Mint látható, az árak rendkívül kedvezőek, ebben a
minőségi kategóriában egyesen egyedülállóak.
Kiemelkedően jó élmény volt az
Intim, ott a helye az erdélyi élvonalban.
Dorozsmai Endre