Magabiztos, az öniróniát inkább
poénnak szánó nevet választott magának a Bartók moziban jó fél évtizede
megnyílt „Semmi extra”. Miután a számítás bejött, s a közönség hamar
megszerette a hangulatos környezetben nem kiugró, de korrekt, zömmel street
food-ihletésű ételeket kínáló vendeglőt, az üzemeltetők újabb egységet
nyitottak a Kolosy tér tőszomszédágában, a Régi Sipos halászcsárda helyén.
A nyitás óta terveztem, hogy
meglátogatom ezt a változatot is, ami a minap végre sikerült. Kifejezetten
tetszett a pubszerű, otthonos, meghitt beltér,
kedvemre való volt az
ételválaszték is: tortilla-k, burgerek, szendvicsek, tészták és „extra ajánlat”
címszó alatt hagyományos éttermi ételek a harcsapaprikástól a bélszínsteaken át
a kacsacombig.
Rendeltünk egy túlédesített mézes
sütőtök-krémlevest,
egy halászlét, mely téglaszínű volt, egy fokkal sűrűbb az
optimálisnál, nem túl nagy adag, viszont remek volt benne a hal íze és állaga
egyaránt,
továbbá egy tisztes quessadilla-t
és egy még tisztesebb hamburgert.
A
húst a burgerben kicsit túlsütötték, de így is messze átlag feletti volt ez a
produkció. Érdekes, hogy a tiszai stílusú passzírozott halászléhez hoztak főtt
gyufatésztát is.
A Kloster sör savanyú volt, mikor
szóltam, szó nélkül elvitték és hoztak a ház ajándékaképpen egy másikat,
Platánt, ami rendben találtatott. Érdemes még kiemelni a remek coleslaw
salátát, amiben nem jellemző módon a hagyma is markáns szerepet kapott.
A kiszolgálás kedves, kissé
közvetlenkedő, a tegezés egy 20-30 évvel fiatalabb srác részéről így félszáz
évesen mondjuk úgy, hogy vitatható. De nem orroltam meg miatta.
Jó volt összességében a Semmi
extra, nem lenne ellenemre a visszatérés, szívesen megkóstolnám például a
pulled pork szendvicsüket vagy a lepények közül egyet-kettőt.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.