Ha versenyt hirdetnének azzal a céllal, hogy
megválasszák az ország legszebb panorámát biztosító éttermét, akkor a sümegi
Terazza eséllyel nevezhetne be a megmérettetésre. A kivételes ízléssel
kiképezett teraszról a kilátás a sümegi várra lélegzetelállító,
a kert is
gyönyörű, a dísznövények mellett hatalma zöldfűszerbokrok (többek között zsálya,
menta, rozmaring) vonzzák az ínyencek tekintetét.
Hangulatos, meghitt a beltér is.
A Zirci apátsági söröket tartanak, saját pincészetük
és boruk is van. A kb. 40 tételes borlap javát a legjobb magyar pincészetek
nedűiből válogatták össze a Szent Andrea által jegyzett Örökkétől Szászi Endre
Zeusz – Ottonel Muskotály házasításáig.
A kiszolgálás udvarias, felkészült,
szakszerű.
Az étlap bizalomgerjesztően összefogott, de tisztes
választékot kínál, a 6 előétel/leves, 19 főétel és 3 desszert mindegyike
ínycsiklandó a kolbászos lecsóval és pirított újburgonyával körített
marhapofától a tejszínes gombaraguval és zöldségekkel töltött pisztrángig.
A Kalla Krisztián által vezetett konyha úgy
hozza a klasszikus magyar fogások XXI. századi változatait, hogy megőrzi az
eredeti ízharmóniákat, legyen szó csirkepaprikásról (3690) vagy halászléről
(1890).
E két étel mellett rendeltünk még kacsamellet meggyes céklával és
gratinburgonyával (4590),
valamint sült tükörpontyot céklás burgonyasalátával
(2990).
Desszertet csak egyikünk evett, csokis brownie-t madártejjel (1690).
Ételeink ízre, állagra, tálalásra egyaránt kifogástalanok voltak.
Kiemelkedően jó élmény volt a Terazza,
bármikor örömmel térnénk vissza.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése