2019. augusztus 14., szerda

Terazza (Sümeg, Csalogány utca 7.)


Ha versenyt hirdetnének azzal a céllal, hogy megválasszák az ország legszebb panorámát biztosító éttermét, akkor a sümegi Terazza eséllyel nevezhetne be a megmérettetésre. A kivételes ízléssel kiképezett teraszról a kilátás a sümegi várra lélegzetelállító, 


a kert is gyönyörű, a dísznövények mellett hatalma zöldfűszerbokrok (többek között zsálya, menta, rozmaring) vonzzák az ínyencek tekintetét.
Hangulatos, meghitt a beltér is.
A Zirci apátsági söröket tartanak, saját pincészetük és boruk is van. A kb. 40 tételes borlap javát a legjobb magyar pincészetek nedűiből válogatták össze a Szent Andrea által jegyzett Örökkétől Szászi Endre Zeusz – Ottonel Muskotály házasításáig.
A kiszolgálás udvarias, felkészült, szakszerű.
Az étlap bizalomgerjesztően összefogott, de tisztes választékot kínál, a 6 előétel/leves, 19 főétel és 3 desszert mindegyike ínycsiklandó a kolbászos lecsóval és pirított újburgonyával körített marhapofától a tejszínes gombaraguval és zöldségekkel töltött pisztrángig.
A Kalla Krisztián által vezetett konyha úgy hozza a klasszikus magyar fogások XXI. századi változatait, hogy megőrzi az eredeti ízharmóniákat, legyen szó csirkepaprikásról (3690) vagy halászléről (1890). 

E két étel mellett rendeltünk még kacsamellet meggyes céklával és gratinburgonyával (4590),
valamint sült tükörpontyot céklás burgonyasalátával (2990).
Desszertet csak egyikünk evett, csokis brownie-t madártejjel (1690). 
Ételeink ízre, állagra, tálalásra egyaránt kifogástalanok voltak.
Kiemelkedően jó élmény volt a Terazza, bármikor örömmel térnénk vissza.


Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése