2019. augusztus 14., szerda

Tama étterem (Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 22.)


A Tama étterem évek óta ott szerepel Magyarország százas listájának felső negyedében. Árai igen magasak, így halogattam a meglátogatását, míg nem bevezették itt is a déli menüt (3800 forint három fogás egy pohár borral és egy kávéval). Ezt kihasználva ültünk be egy jóbarátommal s meg is rendeltünk egy fogást leszámítva mindent, ami a déli menüben szerepelt.



Egy étkezés keretében két kulcspillanat van: a nyitás és a zárást. Ezt itt jól tudják. Amikor letették elénk a pazar házi kenyeret, a körözöttet s mellé tojásfészekben két súlyos üreges kőtojást melyekben zellerhab volt répapürével, lágytojást imitálva, mi tagadás, lehengereltek.


Ételeink - Vichyssoise, pisztáciás borjú terrine, savanyított zöldséggel, paradicsomos gnocchi parmezánnal, mangalicatarja lecsóval, „alma, bodza, karamell” s végül „étcsokoládé, tarte, Maldon, vanília fagylalt” - kiválóak voltak, a lecsós tarját leszámítva mindegyikben volt egy kis csavar.





A lehető legnagyobb elégedettségi élménnyel távoztunk volna, ha a „tölthetünk vizet” kérdésre adott igenleges válasz nem kerül volna kétszer 1090-ba (plusz felszolgálási díj) s arra kérdésre adott reakció, hogy „tölthetek még bort”, nem nyomja meg a számlát további 1700 forinttal (plusz 12%). Ráadásul egy élvezhető, de nem kiemelkedő fehér borról van szó, s az is bosszantott, hogy a nem kevés pénzért kínált 7 deci tisztított vizet meg sem ittuk. 1700 ft plusz 12%, az kb 2000 forint, ennyiért bárhol iszunk sokkal jobb bort annál, amit a menühöz adtak. Nem akarom megnevezni a pincészetet, megtenném, ha ők kínálnák ennyiért a borukat.
Úgy vélem, hogy az étterem érdekelt abban, hogy a vendég ne távozzon azt mérlegelve, átverték-e vagy sem. A rutin sajnos úgy van kitalálva, hogy a mienk nem egyedülálló eset, erről a neten is meggyőződtem.
Összességében a Tama déli menüje kifejezetten ajánlott, ár/érték arányban pedig kiváló.
Italt pedig az étlapról rendeljünk, a vizet is, és kérjük azt, hogy hagyják az asztalon.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése