2019. augusztus 15., csütörtök

Intim étterem (Szászrégen, Köztársaság útja 2.)


Az Intim étteremre a világhálón akadtam rá, impozáns, művészi ételfotói toronymagasan kiemelkedtek a környék vendéglátóhelyeinek hasonló műfajú fényképei közül. Az étterem nyáridőben csak teraszt üzemeltet, mely az utca forgalmától elzárva, egy belső udvarban működik. A térkiképezés korszerű, de nem rideg, a trendi imázst erősíti, hogy az étlap egy tablet, minden étel mellett szerepel fotó is.
A konyha a fine dining irányában kacsingató nemzetközi vonalat visz, rendkívül esztétikus, virtuóz tálalással. Pincéremtől megtudom, hogy Adrian Popescu, Erdély egyik legjobb éttermének, a marosvásárhelyi Privonak a séfje tanította be a szakácsaikat. 
A választék felöleli a helyi konyha néhány népszerű fogását, a pacal-, zöldség-, csirke- és borjúcsorbát, a puliszkával körített csirkepaprikást is. A nemzetközi vonalat erősítik a roston sültek, az izgalmas saláták, burgerek, s lassan ide számíthatjuk az olasz konyha slágereit, a pastakat és rizottókat is.
Az itallap furcsa módon nem nő fel az étterem színvonalához, a sörválaszték kommersz, a borválaszték szűk (22 tételes) és nem tartalmazza a környék legjobb pincészeteinek nedűit. Vannak viszont frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveik.
A kiszolgálás kedves, lelkes, udvarias.
Előételképpen humuszt rendeltem aszalt paradicsommal és roston sült articsókával (16 RON, ami kb. 1100 forintot jelent). A pazar megjelenésű, íze is remek tányér mellé átlag feletti pirított minibagett-karikákat szolgáltak fel. 
A vargányás rizottó (1700 ft) sem okoz csalódást, a formabontó, szemet gyönyörködtető cheese cake (800 ft) pedig ízre egyenesen katartikus. 
Mint látható, az árak rendkívül kedvezőek, ebben a minőségi kategóriában egyesen egyedülállóak.
Kiemelkedően jó élmény volt az Intim, ott a helye az erdélyi élvonalban.


Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése