2019. szeptember 9., hétfő

Grizzly Food and More (Déva, Zarándi út 43.)



Rusztikus elemeket is felmutató, modern belterű bisztró Déván. Díszítő funkciót ellátó fagerendázat a mennyezeten, nyerstégla oszlopok, kortárs festmény a falon.


Az étlap meglepően széles választékot kínál, a felsorolt fogások zöme mára már nemzetközinek nevezhető, azok is, melyek etnikai konyhákban gyökereznek. Kínálnak zöldség tempurát, marha-szasimit, avokádó-mousse-t, thai bélszínsalátát, csorbát kétféle erdei gombából (rókagombából és gyűrűs tuskógombából), consommékat, halakat és a tenger gyümölcseit, konfitált kacsacombot, ratatouille-al körített sertésszűzet s még sorolhatnám.
A borlap több mint 40 erdélyi, óromániai, moldovai, francia és olasz bort kínál.
Natúr zöldségekkel körített ráknyársat kértünk, mely meglepően tisztes adag volt, két nyársat kaptunk, egyiken a rákokat cukkini, a másikon koktélparadicsom váltotta. Mellé kitűnő állagú brokkolit és blansírozott, roppanós répa-spagettit kaptunk. Némi fűszervaj elkelt volna a zöldségre, de így is jól sikerült tányér volt ez. 
Másik főfogásunk kacsamell volt répával és fügével. 
A kacsát kissé túlsütötték, de azért még belefért a rosé kategóriába és szaftosságra, ízre sem okozott csalódást. A répa- és meggypüré telitalálat volt, mind ízre és állagra, mind harmóniára. A füge szépen kiegészítette a kompozíciót. A zárásnak szánt tiramisut pohárban szolgálták fel, korrektül elkészített, izgalommentes darabja volt a népszerű olasz desszertnek.
A kiszolgálás kedves, udvarias. Az üzletvezetői kisugárzású főpincér magyarul búcsúzott tőlünk.
Nagyon jó élmény volt a Grizzly, ha Székelyföld fele a déli útvonalat választjuk,  érdemes itt megszakítani az utat egy jó ebéd kedvéért.

Dorozsmai Endre



A szöveg a Demokrata számára készült

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése