Rusztikus elemeket is felmutató, modern
belterű bisztró Déván. Díszítő funkciót ellátó fagerendázat a mennyezeten,
nyerstégla oszlopok, kortárs festmény a falon.
Az étlap meglepően széles választékot kínál, a felsorolt fogások zöme mára már nemzetközinek nevezhető, azok is, melyek etnikai konyhákban gyökereznek. Kínálnak zöldség tempurát, marha-szasimit, avokádó-mousse-t, thai bélszínsalátát, csorbát kétféle erdei gombából (rókagombából és gyűrűs tuskógombából), consommékat, halakat és a tenger gyümölcseit, konfitált kacsacombot, ratatouille-al körített sertésszűzet s még sorolhatnám.
A borlap több mint 40 erdélyi, óromániai,
moldovai, francia és olasz bort kínál.
Natúr zöldségekkel körített ráknyársat kértünk,
mely meglepően tisztes adag volt, két nyársat kaptunk, egyiken a rákokat
cukkini, a másikon koktélparadicsom váltotta. Mellé kitűnő állagú brokkolit és
blansírozott, roppanós répa-spagettit kaptunk. Némi fűszervaj elkelt volna a
zöldségre, de így is jól sikerült tányér volt ez.
Másik főfogásunk kacsamell volt répával és fügével.
A kacsát kissé túlsütötték, de azért még belefért a rosé kategóriába és szaftosságra, ízre sem okozott csalódást. A répa- és meggypüré telitalálat volt, mind ízre és állagra, mind harmóniára. A füge szépen kiegészítette a kompozíciót. A zárásnak szánt tiramisut pohárban szolgálták fel, korrektül elkészített, izgalommentes darabja volt a népszerű olasz desszertnek.
Másik főfogásunk kacsamell volt répával és fügével.
A kacsát kissé túlsütötték, de azért még belefért a rosé kategóriába és szaftosságra, ízre sem okozott csalódást. A répa- és meggypüré telitalálat volt, mind ízre és állagra, mind harmóniára. A füge szépen kiegészítette a kompozíciót. A zárásnak szánt tiramisut pohárban szolgálták fel, korrektül elkészített, izgalommentes darabja volt a népszerű olasz desszertnek.
Nagyon jó élmény volt a Grizzly, ha
Székelyföld fele a déli útvonalat választjuk,
érdemes itt megszakítani az utat egy jó ebéd kedvéért.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése