2016. október 7., péntek

MGM Bástya étterem (Temesvár, Luther Márton utca 4.)



A Temesvári Magyar Napok fergeteges sikerű rendezvénysorozata arra is alkalmat adott, hogy a Béga parti városban felfedezzünk egy meglepően jó éttermet. A hajdani temesi várból városszerte lehet maradványokat látni, ez az étterem abban az épület-együttesben működik, mely a legnagyobb egység az összes között. 
Ez önmagában komoly vonzerőt jelent patinájával, történelmi levegőjével. Emellett igen kedves a kiszolgálás és ha nem is alacsonyak, de reálisak, megfizethetőek az árak.
Rendeltünk padlizsánkrémet, 
párolt káposztával és puliszkával körített, roséra sült kacsamellet, 
hasonlóan remek szabott fekete kagylót, 
hamburgert sült krumplival, 
valamint sajttortát áfonyamártással.
A padlizsánkrém ízre-állagra egyaránt élvezetes volt, adtak mellé román sajtspecialitást, úgynevezett telemea-t, ami a fetasajt közeli rokona, valamint fekete olajbogyót, paradicsomszeleteket és pirítóst. Nagyon megvoltunk elégedve az ízletes, igen szépen tálalt kacsamellel is, kiválóan volt fűszerezve a friss, jó tartású kagyló, jól sikerült a hamburger is, egyedül a mellé adott steak krumpli mirelit eredete adott okot némi szemöldökráncolásra. Végül elismeréssel adóztunk a sajttortának is. Minderre fizettünk itallal együtt 12.000 forintnak megfelelő lejt.
A borlap jórészt a tágan értelmezett erdélyi pincészetek nedűit kínálja (Liliac, Recas, Petro Vaselo), de akadnak köztük regátiak is (Davino, Visinescu), a rendezőelv egyértelműen a minőség. Mi ezzel együtt inkább a belga csapolt sörök között válogattunk.
Kifejezetten kellemes estét töltöttünk az
 MGM étteremben, minőséget kaptunk korrekt áron.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése