Az indiai konyha a
legizgalmasabbak egyike, ami elsősorban a rafinált és sokszínű fűszerezésnek
köszönhető. Amióta kereken húsz esztendeje meglátogattam az első indiai vendéglőt, a Maharadzsát a Bécsi úton, azóta személyes kedvenceim közé léptek elő. Itthon is gyakran főzök indiai ételeket, többnyire recept alapján, de sokszor anélkül.
Azon vagyok, hogy minden fővárosi indiai éttermet kipróbáljak, legfőbb célpontom a Curry House volt, melynek a leghitelesebb magyar étteremkalauz, a Gault Millau a legtöbb pontot adta ebben a műfajban, konkrétan 11-et, ami nem kevés. Az
étterem bejáratánál megtudhattuk, hogy a Best of Budapest csapata ugyanígy
vélekedik, ők is kitüntették a helyet a legjobb indiai étteremnek járó
diplomával.
A beltér milyen legyen - nyilván indiai stílusú, ami kissé idegen az európai ízlésvilágtól, de mértékkel élvezhető. A háttérben a helyhez illő popzene szólt.
Nem álltuk meg, hogy ne rendeljünk kedvező árú thalit, ami egy kis
összeállítás currys salátából, bárány-, csirke-, vagy zöldségcurryből és
vöröslencselevesből, papadamból valamint nanból. Bárányhúsosat és zöldségeset választottunk. Kértünk hozzá zöld koriandert és chilit is, amit rögtön hoztak.
Sós lassit és a
limonádét ittunk. Ételeink tálalás, íze, állaga
remek volt, mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült.
Az indiai éttermeink fűszerezése és az ételek autenticitása ügyében sajnos nem tudok állást foglalni, így aztán külsőségek és egyéb tényezők (mennyiség és ár, mennyire finom a naan, mennyire csinosak és kedvesek a pincérlányok...) alapján igyekszem megjegyezni a különbségeket. Két-három látogatás alapján a (legdrágább) Taj Mahal tetszik legjobban, de ez a hely is szimpatikus, míg a Maharaja legutóbb egészen kiábrándító volt.
VálaszTörlés