2015. április 30., csütörtök

Curry House (Horánszky utca)



Az indiai konyha a legizgalmasabbak egyike, ami elsősorban a rafinált és sokszínű fűszerezésnek köszönhető. Amióta kereken húsz esztendeje meglátogattam az első indiai vendéglőt, a Maharadzsát a Bécsi úton, azóta személyes kedvenceim közé léptek elő. Itthon is gyakran főzök indiai ételeket, többnyire recept alapján, de sokszor anélkül.
Azon vagyok, hogy minden fővárosi indiai éttermet kipróbáljak, legfőbb célpontom a Curry House volt, melynek a leghitelesebb magyar étteremkalauz, a Gault Millau a legtöbb pontot adta ebben a műfajban, konkrétan 11-et, ami nem kevés. Az étterem bejáratánál megtudhattuk, hogy a Best of Budapest csapata ugyanígy vélekedik, ők is kitüntették a helyet a legjobb indiai étteremnek járó diplomával.
A beltér milyen legyen - nyilván indiai stílusú, ami kissé idegen az európai ízlésvilágtól, de mértékkel élvezhető. A  háttérben a helyhez illő popzene szólt. 


Nem álltuk meg, hogy ne rendeljünk kedvező árú thalit, ami egy kis összeállítás currys salátából, bárány-, csirke-, vagy zöldségcurryből és vöröslencselevesből, papadamból valamint nanból. Bárányhúsosat és zöldségeset választottunk. Kértünk hozzá zöld koriandert és chilit is, amit rögtön hoztak.


Sós lassit és a limonádét ittunk. Ételeink tálalás, íze, állaga remek volt, mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet.

Dorozsmai  Endre

A szöveg a blog számára készült.

1 megjegyzés:

  1. Az indiai éttermeink fűszerezése és az ételek autenticitása ügyében sajnos nem tudok állást foglalni, így aztán külsőségek és egyéb tényezők (mennyiség és ár, mennyire finom a naan, mennyire csinosak és kedvesek a pincérlányok...) alapján igyekszem megjegyezni a különbségeket. Két-három látogatás alapján a (legdrágább) Taj Mahal tetszik legjobban, de ez a hely is szimpatikus, míg a Maharaja legutóbb egészen kiábrándító volt.

    VálaszTörlés