A „Konyha” számunkra Laczkó
Jánost, a Gundel egykori konyhafőnökét jelenti, akinek e néven a Mikoviny
utcában volt étterme, majd a Molnár utcában vitte fiával együtt a Chef éttermet
hasonló szinten és ugyanazzal a filozófiával. Sajnos csődbe mentek, most
más-más helyen dolgoznak.
Ezzel együtt érdekelt, hogy mi
nyílt ismét e néven, annál is inkább, hogy a Madách téri Konyha bisztró
elődjében vagy két éve ettünk egy turné végén egész finom haltepertőt s tán
halászlevet is. A tapasztalat pedig az, hogy a legtöbb esetben adott helyszínen
hasonló színvonalú egységek működnek egymást követően. (Vannak persze kiugró
kivételek, mint például a Csalogány étterem a Csalogány u. 26 alatt, mely e
néven nagy karriert futott be, aminek még nincs vége, vagy a Gerendás előtti és
utáni Costes s a példák még sorolhatók, anélkül, hogy a főszabályt lerontanák.)
Az új egységről elég jókat lehet olvasni, így aztán mihelyt alkalmunk volt rá,
beültünk egy baráti társasággal.
A rendelés felvétele után derült
ki, hogy az első három opciónkkal, a kacsamájterrine-nel, a fácánerőlevessel és
a vaddisznós szendviccsel nem tudnak szolgálni. Elég frusztráló volt, hogy erre
nem figyelmeztettek előre.
Nem mindenki volt éhes, de azért
rendeltünk sajtkrémlevest,
grapefruitos avokádósalátát,
vöröslencse dalh-t purival,
lassan sült marhahúst, amit főtt, majd pirított krumplival tálaltak fel
és zöldteás sajttortát.
grapefruitos avokádósalátát,
vöröslencse dalh-t purival,
lassan sült marhahúst, amit főtt, majd pirított krumplival tálaltak fel
és zöldteás sajttortát.
A férfi felszolgálók
egyenviselete (ketten voltak) a sűrű tetoválás, szakáll és bajusz, egyikük
vastag sapkát is viselt, ami furcsán hatott az áprilisi hirtelen jött melegben.
A kiszolgálást kedvesnek nem mondanám, de korrektnek igen, azon túl, hogy elég
távol állt a tüsténkedéstől.
Ételeink porcelán mélytányérban
érkeztek, tisztes adagot kaptunk mindenből, így még csomagoltattunk is. A
sajtleves korrekt volt, a saláta elbírt még némi dresszinget, kértünk is hozzá
ezt-azt, a dahl jó volt, bár kissé sótlan, értékeltük, hogy bőven megszórták
zöld korianderrel. A marhahúson még lehet kísérletezni, de azért ütötte ez is e
mércét, a sajttorta erőteljesen megosztotta a társaságot, ketten nagyon
szerettük, ketten viszont élből elutasították, mondván, hogy markánsan tejporízű.
Mi nem vitatkoztunk, hanem pillanatok alatt felfaltuk s csak azért nem kértünk
még egyet ebből a jó ár/érték arányú süteményből, mert még várt ránk két hely.
A dizájn barátságos,
a zene kellemes, fogyasztható, az árak barátságosak, összességében a hely jó, másoknak is ajánljuk.
a zene kellemes, fogyasztható, az árak barátságosak, összességében a hely jó, másoknak is ajánljuk.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült.
A "Konyhában" 2015. április 12.-én jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése