Magyar ember többnyire otthon reggelizik, rosszabb esetben kihagyja a
reggelit. Nem meglepő, hogy ebből kifolyólag sokkal kevesebb a reggeliző a fővárosban
és vidéken egyaránt, mint az ebédelő és/vagy vacsorázó hely. Egyik üdítő kivétel
az Anthony Lecaude által alapított, jellemzően reggel 8-kor nyitó „A táble”,
mely a legszerethetőbb vendéglátóipari mini-hálózatok egyike, öt-hat egységük van
a fővárosban, egyik meghittebb, hangulatosabb, szeretni valóbb a másiknál.
A választék hasonló, vagy tán azonos. Kínálnak csúcsminőségű kenyereket,
kiváló desszerteket, péksüteményeket, quiche-eket, szendvicseket, de az olyan
klasszikus reggeli ételek közül is választékban tartanak néhányat, mint a Croque
Madame.
A belteret a legapróbb részletekig nagy gonddal tervezték meg, Budapestre
varázsolva Franciaország legszerethetőbb arcát.
Legutóbb az Arany János utcai egységükben járva ettünk egy lazacos spenótos
illetve egy sajtos sonkás quiche-t,
egy paradicsomos mozzarellás fougasse-t,
egy „royal chocolate” nevű desszertet, egy pohárdesszertet
valamint egy csokis
eclairt.
Mivel reggel volt, frissen préselt narancslét ittunk hozzá. A rendelt
ételek mind kifogástalanok voltak, talán a csokis desszertet lehet leginkább
kiemelni, mint magas minőségű alapanyagból készült kiváló íz- és állagjátékot
felmutató süteményt, amit egyébként nem először rendeltünk itt.
Az „A Táble” ismét jelesre vizsgázott, jó szívvel ajánljuk a helyet
másoknak is!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése