2017. június 17., szombat

A Táble! (Budapest, Arany János u 16.)



Magyar ember többnyire otthon reggelizik, rosszabb esetben kihagyja a reggelit. Nem meglepő, hogy ebből kifolyólag sokkal kevesebb a reggeliző a fővárosban és vidéken egyaránt, mint az ebédelő és/vagy vacsorázó hely. Egyik üdítő kivétel az Anthony Lecaude által alapított, jellemzően reggel 8-kor nyitó „A táble”, mely a legszerethetőbb vendéglátóipari mini-hálózatok egyike, öt-hat egységük van a fővárosban, egyik meghittebb, hangulatosabb, szeretni valóbb a másiknál.
A választék hasonló, vagy tán azonos. Kínálnak csúcsminőségű kenyereket, kiváló desszerteket, péksüteményeket, quiche-eket, szendvicseket, de az olyan klasszikus reggeli ételek közül is választékban tartanak néhányat, mint a Croque Madame.
A belteret a legapróbb részletekig nagy gonddal tervezték meg, Budapestre varázsolva Franciaország legszerethetőbb arcát.


Legutóbb az Arany János utcai egységükben járva ettünk egy lazacos spenótos illetve egy sajtos sonkás quiche-t, 

egy paradicsomos mozzarellás fougasse-t, 
egy „royal chocolate” nevű desszertet, egy pohárdesszertet
 valamint egy csokis eclairt.
 
Mivel reggel volt, frissen préselt narancslét ittunk hozzá. A rendelt ételek mind kifogástalanok voltak, talán a csokis desszertet lehet leginkább kiemelni, mint magas minőségű alapanyagból készült kiváló íz- és állagjátékot felmutató süteményt, amit egyébként nem először rendeltünk itt.
Az „A Táble” ismét jelesre vizsgázott, jó szívvel ajánljuk a helyet másoknak is!


Dorozsmai Endre

A szöveg  a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése