A Hollán Ernő utcában évtizedekig
működő, az ételek minőségét tekintve kiemelkedőnek nem nevezhető Pizza Pronto
helyén pho-bár nyílt. Az üzletet átvevő távol-keleti csapat nem sokat bíbelődött
a beltér átalakításával, amiben végtére is igazat kell adnom nekik.
A fő kérdés,
hogy mit tesznek az asztalra. Márpedig az, ami a vendég elé kerül itt, nagyon
is rendben.
Kedvenc vietnámi ételeinket
kértük. Ettünk egy kis adag alapjáratú, marhahúsos pho levest (990), mely pont
olyan volt, mint amire vártunk: vibráló, kellően koncentrált, harmonikusan fűszerezett.
Kaptunk mellé babcsírát, ecetes fokhagymát és zöld koriandert is. Az asztalon
volt Sriracha szósz a csípős ízek kedvelőinek.
Kértünk még tavaszi tekercset
(590),
rákkal töltött nyári tekercset (790)
valamint a mi derelyénk távolkeleti
rokonának számító gőzölt dim sumot (990).
Ezek is kiválóak voltak mind ízre,
mind állagra, s amit nagyon értékeltünk: tálalásra is. Ezen a helyen sokkal
több gondot fordítottak ugyanis aza esztétikára, mint másutt, tiszteletben
tartva azt az elvet is, hogy csak ehető elemek kerüljenek a tányérokra.
A borokat az „In Vino Veritas”
nevű borkereskedő cég szállítja nekik, a borlapot a magyar borászati élvonal
tételeiből válogatták össze, az árképzés barátinak mondható, a szorzó a
szaküzleti árhoz képest kettes alatt marad. Tetszett, hogy tartanak „magyar
kólát” azaz Tikkadt Szöcskét is.
A kiszolgálás nagyon kedves,
udvarias, mosolygós.
Budapest szerte már működik két-három
tucat pho-bár, a furcsa nevű Fannicika a legmeggyőzőbbek egyike.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése