2017. február 23., csütörtök

Fannicika pho bár (Budapest, Hollán Ernő utca 3.)



A Hollán Ernő utcában évtizedekig működő, az ételek minőségét tekintve kiemelkedőnek nem nevezhető Pizza Pronto helyén pho-bár nyílt. Az üzletet átvevő távol-keleti csapat nem sokat bíbelődött a beltér átalakításával, amiben végtére is igazat kell adnom nekik. 
A fő kérdés, hogy mit tesznek az asztalra. Márpedig az, ami a vendég elé kerül itt, nagyon is rendben.
Kedvenc vietnámi ételeinket kértük. Ettünk egy kis adag alapjáratú, marhahúsos pho levest (990), mely pont olyan volt, mint amire vártunk: vibráló, kellően koncentrált, harmonikusan fűszerezett.
Kaptunk mellé babcsírát, ecetes fokhagymát és zöld koriandert is. Az asztalon volt Sriracha szósz a csípős ízek kedvelőinek.
Kértünk még tavaszi tekercset (590), 
rákkal töltött nyári tekercset (790) 
valamint a mi derelyénk távolkeleti rokonának számító gőzölt dim sumot (990). 
Ezek is kiválóak voltak mind ízre, mind állagra, s amit nagyon értékeltünk: tálalásra is. Ezen a helyen sokkal több gondot fordítottak ugyanis aza esztétikára, mint másutt, tiszteletben tartva azt az elvet is, hogy csak ehető elemek kerüljenek a tányérokra.
A borokat az „In Vino Veritas” nevű borkereskedő cég szállítja nekik, a borlapot a magyar borászati élvonal tételeiből válogatták össze, az árképzés barátinak mondható, a szorzó a szaküzleti árhoz képest kettes alatt marad. Tetszett, hogy tartanak „magyar kólát” azaz Tikkadt Szöcskét is.
A kiszolgálás nagyon kedves, udvarias, mosolygós.
Budapest szerte már működik két-három tucat pho-bár, a furcsa nevű Fannicika a legmeggyőzőbbek egyike.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése