A Hopaholic a magyar sörforradalom egyik központi alakjának, a Grabanc IPA megalkotójának és a "Csak a jó sör" nevű sörszaküzletbe oltott söröző megalapítójának, Kővári Gergőnek a második, remélhetőleg nem utolsó kocsmája.
Elkelne belőle egy kerületenként. Ez hagyományos kocsma, komoly férőhelyszámmal, amit azok értékelnek igazán, akik szorongtak már este fél kilenckor a Kertész utcai egységben.
Elkelne belőle egy kerületenként. Ez hagyományos kocsma, komoly férőhelyszámmal, amit azok értékelnek igazán, akik szorongtak már este fél kilenckor a Kertész utcai egységben.
A dekoráció igényes, a hangulat inkább vagány, belevaló, mint elegáns, de
egy kocsma ilyen kell legyen.
A pultosok értik a dolgukat, és sokkal kedvesebbek, mint a tulaj, aki csak a barátokkal állt szóba a másik helyen, köznapi ember örülhetett, ha válaszra méltatták.
A sörök pedig, nos, azok legendásak.Tíz csappal dolgoznak, az ember csak győzze a sörökkel való ismerkedést. Társasággal jó ide jönni, akkor oszlik a költség és a májra eső részarány is a kóstolási tétel csökkenésével.
A egy sörblogger barátommal beszélgettem, mielőtt betértem volna, azt javasolta,
hogy feltétlenül kóstoljam meg a Phantom nevű belga serfőző "Saison" nevű sörét
(lehet, nem pont így írják, mindegy.) Elsőre az volt az érzésem, hogy
kitolásból javasolta ezt, a savanykás ízvilág nem az esetem a sörök világában.
Minden esetre, ahogy kortyolgattam a jó drága sört, (0.25 liter 1000 ft) egyre
inkább megtetszett ez a testes aromagazdag nedű.
Vettem hazavitelre is egy Gólem féle új sört.
Vettem hazavitelre is egy Gólem féle új sört.
A Hopaholic az a hely, ahová biztosan megyünk még, itt mindig lesz mit
kóstolni újdonságot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése