2016. január 5., kedd

Hopaholic (Akácfa utca 38.)



A Hopaholic a magyar sörforradalom egyik központi alakjának, a Grabanc IPA megalkotójának és a "Csak a jó sör" nevű sörszaküzletbe oltott söröző megalapítójának, Kővári Gergőnek a második, remélhetőleg nem utolsó kocsmája. 
Elkelne belőle egy kerületenként. Ez hagyományos kocsma, komoly férőhelyszámmal, amit azok értékelnek igazán, akik szorongtak már este fél kilenckor a Kertész utcai egységben.
A dekoráció igényes, a hangulat inkább vagány, belevaló, mint elegáns, de egy kocsma ilyen kell legyen.


A pultosok értik a dolgukat, és sokkal kedvesebbek, mint a tulaj, aki csak a barátokkal állt szóba a másik helyen, köznapi ember örülhetett, ha válaszra méltatták.
A sörök pedig, nos, azok legendásak.Tíz csappal dolgoznak, az ember csak győzze a sörökkel való ismerkedést. Társasággal jó ide jönni, akkor oszlik a költség és a májra eső részarány is a kóstolási tétel csökkenésével.
A egy sörblogger barátommal beszélgettem, mielőtt betértem volna, azt javasolta, hogy feltétlenül kóstoljam meg a Phantom nevű belga serfőző "Saison" nevű sörét (lehet, nem pont így írják, mindegy.) Elsőre az volt az érzésem, hogy kitolásból javasolta ezt, a savanykás ízvilág nem az esetem a sörök világában. Minden esetre, ahogy kortyolgattam a jó drága sört, (0.25 liter 1000 ft) egyre inkább megtetszett ez a testes aromagazdag nedű. 
Vettem hazavitelre is egy Gólem féle új sört.
A Hopaholic az a hely, ahová biztosan megyünk még, itt mindig lesz mit kóstolni újdonságot.

Dorozsmai Endre

FB oldaluk: https://www.facebook.com/hopaholicpub/?fref=ts

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése