A Lánchíd utca az utóbbi fél
évtizedben több kiemelkedő helynek adott otthont. Itt nyitotta meg kapuit az
idén michelin-csillagot nyert Pesti István konyhai vezetésével a Baldaszti’s
Kitchen, (mely sajnos azóta bezárt) majd a 17 (!) Gault Millau pontos Zóna, a
nemrégiben pedig a „húst hússal” címszó
alatt a „Meat Boutique”.
Amit persze nem lehetett
leteszteletlenül hagyni. A hely barátságos, hangulatos, a modernitást alapvetően
fogyasztható, élvezhető, tetszetős módon képviseli, bár a mindenféle színű
székek és a lila szódásüveg kissé zavarja a szemet. Annál találóbb viszont a falfestés,
mely különböző ikonikus steakeket ábrázol a Porterhouse-tól a Rib-Eye-on át a
T-Bone-ig.
Mi rendeltünk egy adagot a ház
hamburgeréből,
egy plejszkavicát
valamint egy adag mangós tejbegrízt.
Látványkonyhával dolgoznak, így a húsok elkészültét a vendégtérből
figyelhettük. Mindhárom fogásunk remek volt, mind tálalásban, mind az ízek és
állag tekintetében. A pljeszkavica zsemléje külön kiemelést is érdemel,
akárcsak az intenzíven gyümölcsízű mangómártás s a selymes, tejszínes, ügyesen
ízesített tejbegríz. Íme, e gyermekkori klasszikusból is lehet izgalmas
desszertet varázsolni.
A borlap a magyar élvonal
nedűiből válogat, de kapható néhány külföldi tétel is, mi Figuláék 2013-as
Sáfránykert Olaszrizlingjét választottuk, mely megfelelő hőfokon érkezett s
hozta a megszokott formáját. Az itallapon elférne néhány kézműves sör is.
A
kiszolgálás udvarias, az árak pedig a helyhez illően magasak, de nem
irreálisak. A felszolgálási díj (12%) intézményét helytelenítjük, de tudomásul vettük.
Ettől függetlenül a Meat Boutique jó hely, csak
ajánlani tudjuk.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése