2015. május 5., kedd

Meat Boutique (Lánchíd utca 7.)



A Lánchíd utca az utóbbi fél évtizedben több kiemelkedő helynek adott otthont. Itt nyitotta meg kapuit az idén michelin-csillagot nyert Pesti István konyhai vezetésével a Baldaszti’s Kitchen, (mely sajnos azóta bezárt) majd a 17 (!) Gault Millau pontos Zóna, a nemrégiben pedig a „húst hússal”  címszó alatt a „Meat Boutique”.
Amit persze nem lehetett leteszteletlenül hagyni. A hely barátságos, hangulatos, a modernitást alapvetően fogyasztható, élvezhető, tetszetős módon képviseli, bár a mindenféle színű székek és a lila szódásüveg kissé zavarja a szemet. Annál találóbb viszont a falfestés, mely különböző ikonikus steakeket ábrázol a Porterhouse-tól a Rib-Eye-on át a T-Bone-ig.
Mi rendeltünk egy adagot a ház hamburgeréből, 
egy plejszkavicát 
valamint egy adag mangós tejbegrízt. 
Látványkonyhával dolgoznak, így a húsok elkészültét a vendégtérből figyelhettük. Mindhárom fogásunk remek volt, mind tálalásban, mind az ízek és állag tekintetében. A pljeszkavica zsemléje külön kiemelést is érdemel, akárcsak az intenzíven gyümölcsízű mangómártás s a selymes, tejszínes, ügyesen ízesített tejbegríz. Íme, e gyermekkori klasszikusból is lehet izgalmas desszertet varázsolni.
A borlap a magyar élvonal nedűiből válogat, de kapható néhány külföldi tétel is, mi Figuláék 2013-as Sáfránykert Olaszrizlingjét választottuk, mely megfelelő hőfokon érkezett s hozta a megszokott formáját. Az itallapon elférne néhány kézműves sör is. 

A kiszolgálás udvarias, az árak pedig a helyhez illően magasak, de nem irreálisak. A felszolgálási díj (12%) intézményét helytelenítjük, de tudomásul vettük.
Ettől függetlenül a Meat Boutique jó hely, csak ajánlani tudjuk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése