2015. május 10., vasárnap

Bubba’s Water Grill (Corvin sétány)



A magasgasztronómia nélkülözhetetlen része a halgasztronómia. Jómagam családommal együtt sűrűn hódolok a halevés szenvedélyének, tegnap történetesen mind késői reggelink, mind korai vacsoránk hal volt. A reggelit f12 tájban fogyasztottam a Bubba’s Water Grill nevű helyen, melynek mind a kissé idétlen, idegen hangzású nevét, mind a papírpoharat elnéztem a halra alapozott szolgáltatás kedvéért.
Nem volt könnyű választani az étlapról, mert rendkívül kedvező áron adnak rendkívül jónak ígérkező halakat. Végül a fish and chips mellett döntöttem, amit egy tengeri hallevessel pótoltunk ki (1150). Harcsából kértem a fish and chipset, de azt mondták, hogy a kis adagot (990) nem tudják harcsából megcsinálni. Ezt ugyan nem értettem, de semmi gond, tökéletesen megfelelt az e célra a legtöbb helyen használt tőkehal is.
Mi az, hogy megfelelt? A legszaftosabb, legfinomabb tőkehal volt, amit ebben a műfajban ettem eddig. A sült krumpli minőségi mirelit volt. A hallevesről sajnos ennyire nem tudok áradozni, de az is hozott egyfajta alapformát, a paradicsomos alaplében volt két kagyló meg némi mirelit egyveleg. Ezt a fogást nem kívánjuk újra megenni ezen az áron, a fish and chipset bármikor.
Kézműves sört is adnak, de sajnos a Keserű Méz elfogyott s csak meggyes sörrel szolgálhattak. Kérdeztem, melyik főzdétől van a sör, ezt nem tudta egyből megmondani az egyébként kedves, készséges kiszolgáló lány, de megérdeklődte hamar: Rízmajeréktől volt a sör. Tisztáztuk azt is, hogy Rízmajerék nem a Tűzoltó utcában vannak, ott az Élesztő működik, melynek tulajdonosával állítólag jó kapcsolatban van a Bubba’s tulaja.
Akárhogy is, jó volt itt lenni, annyi bizalmi tőkét sikerült a hely felhalmozzon nálam, hogy legközelebb kipróbáljam a rendkívül jó áron kínált vörös tonhalat és kardhalat. De tartanak ördöghalat, tintahalat, s hadd ne soroljam az összes ínycsiklandó finomságot, amit szívesen kipróbálnék náluk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.
A Bubba's Walter Grillben 2015. május 9.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése