2015. május 11., hétfő

La Delizia cukrászda és kekszmanufaktúra (Jókai utca 13.)



 A gasztro-forradalom már a múlt évtizedben elérte a cukrászatot is, aminek látványos jele volt több csúcscukrászda felemelkedése valamint cukrászaink nemzetközi megmérettetéseken való jó szereplése is. Az utóbbi években az egyik legüdítőbb jelenség e műfajban a minőségi házias vonal előretörése. Itt nincs meg az a felszereltség, profizmus, formatervezés, íz-állag játékok, mint a Váci desszertszalon – Gerbeau - Desszert Neked! Michelin-színvonalú trió esetében, van viszont jószándék, minőségre törekvés, tisztes alapanyagok és megfelelő filozófia, vagyis határozott szakítás a lisztes-margarinos-ételfestékes sémákkal.
E műfajba tartozik többek között La Delizia nevű parányi galériás cukrászda a Jókai utcában. 
A beltér barátságos, fehérre festett tonett-székek, fapadló, élő virág, hozzá a személyzet természetes kedvessége.
Rendkívül bizalomgerjesztő gyümölcsös tejberizset, tiramisut, málnás csokitortát, s még ki tudja hány izgalmas süteményt kínálnak a kiváló kekszeken túl, ami egyébként a fő profilt jelenti. 
Némi gondolkodás után egy sajttortára esett a választásom. 
A torta mellé kaptam egy stílusos, csatos üvegecskében egy szál mentával ízesített vizet, csak úgy, gesztusként, ajándékba. A torta nem meglepő módon nagyon finom volt.
Távoztomban a szemrevaló, kedves, fiatal pultos lányok őszinte érdeklődéssel kérdezték, hogy ízlett a desszert, én meg őszinte meggyőződéssel válaszoltam, hogy a lehető legrövidebb időn belül elviszem ide az egész családomat.

Dorozsmai Endre 

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése