2015. május 12., kedd

Dzzs!



Egy átlagos kocsmát a kedves kiszolgálás maradandó élménnyé tud tenni. Megannyi példát mondhatnék, elsőnek az egri Leányka utcában fekvő Alfa bár jut eszembe, ahol a pultos kislány éjfél után olyan természetes kedvességgel mosolygott, hogy arra több év távlatából is emlékezni fogunk. Az ember elhitte neki, hogy szereti a munkáját, örül, hogy késő éjjel enyhén berúgott embereket szolgálhat ki. Viszont az is tény, hogy a kedvesség ragadós, az ember mosolyra mosollyal felel.
Nos, a Dzzs! nem ilyen hely. A pultos cseppet sem kedves, inkább nyeglén mogorva, épp hogy nem arrogáns, szerencsére megmarad hideg, érdektelen udvariasság keretein belül. Emellett fogalma sincs semmiről, ami szakmájához tartozna, sem a sörökről, sem a borokról, sem a töményekről. Pályát tévesztett hölgy, kívánok neki sikeres szakmakorrekciót vagy radikális mentalitásváltást.
A hely egyébként egy dizájnos romkocsma, ahol az ember szívesen elüldögél, főleg délután, amikor nincs vendég. Kínálnak izgalmas sör- illetve borkorcsolyákat, konkrétan kacsamájpástétomot, hagymalekvárral, zöldségekkel és padlizsánkrémet, ami érdekes módon ugyanezzel a körettel szerepel a menüben. Épp ebéd után voltam, így ezt kihagytam, a kérdés inkább az volt számomra, hogy sört igyak vagy bort.
A sörműfajban van néhány izgalmas palackos tételük, például bio-rozs sör és kender sör, csapon Prágát tartottak, Kronbachert és Horizont IPA-t, amiből kértem is egy piccolo-val. A borok között is találni néhány érdekességet, például a debrői Tóth és Tóth pince két borát a ma már slágerboroknak számító klasszikusok (Dúzsi rosé, Nyakas Irsai) mellett. Tartanak házi limonádét, sőt, házi energiaitalt is, Nobilis pálinkákat és néhány izgalmasabb rumot.
Összességében nem rossz hely a Dzzs!. Csak ennek a leányzónak kellene megmagyarázni, hogy mi is a dolga egy pultosnak, azon túl, hogy kiteszi az italt és bekasszírozza a pénzt.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése