Amikor azt olvastam valahol, hogy
a Krizia vendéglő kiváló séfje, Cattaneo Graziano a Gozsduban is egységet
nyitott, a hely felkerült a legsürgősebben meglátogatandó egységek listájának
élbolyába. A minap sikerült is ide eljutni.
Sajnos, mint megtudtuk, Graziano
átadta másnak a helyet, de úgy volt korrekt, hogy az új stábnak is bizalmat
szavazzunk. Jól tettük.
Hétköznap délben zavarba ejtően
kedvező áru menüvel várják a közönséget. Ketten voltunk, kirendeltünk hatféle
ételt. Három fogásra 1490 forintot kérnek. Karfiolos burgonyakrémlevest,
paradicsomlevest, pestos pizzát, rostos sült csirkemellet salátával, kávékrémet
és panna cottát ettünk. Egyenként lehetne elemezni az alapvetően jól
elkészített ételeket, de ebben az ársávban méltánytalan lenne az apró kifogásainkat
listázni. Emeljük inkább ki a remek salátát, a szaftos húst, az üde
paradicsomlevest és a kiváló pizzát. A panna cotta elfogyott odaérkeztünkre,
hamar késztettek újat, nem kötött meg teljesen, de örültünk, hogy megkaptuk. Amikor
kértünk valami csípőset, percek alatt kaptunk chilis olajat, s hasonló
sebességgel borsőrlőt is.
Az OGGI a legjobb ár/érték arányú
ebédelő-helyek egyike Budapesten. A felszolgálási díjnak nem örültünk,
magunktól is adtunk volna borravalót. Vacsoraidőben elég magas árakon
számolnak, az italárak is húzósak.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése