2015. május 17., vasárnap

Legfelső Beeróság (Dohány utca 20.)



Bár nincs hír arról, hogy a kézműves – precízebben kisüzemi – sörök készítői olyan mennyiséget mondhatnának magukénak az eladásokból, hogy komolyan veszélyeztetnék a multik piacait, a fejlődés mégis látványos, egyre újabb és újabb kocsmák, pubok épülnek erre a témára, egyre több színvonalas étteremben lehet kézműves sört kapni, egyre több kocsma szélesíti e nedűkkel a választékát.  
Legfrissebb remek élményünk a Legfelső Beeróság volt, mely 70 magyar kézműves sört kínál, s nem kevesebbet, mint tízet tart csapon.
Nagy erénye a helynek a baráti árszabás, a sörök alig kerülnek többe a szaküzleti árnál. Mivel a csapon levő söröket már ismertem, Róth Zoltán Bakancslistájának 9.-es darabját választottam, mely a Cascade komlóval készült. Nem meglepő módon hozta az elvárt magas minőséget. Még aznap sikerült egyébként a 10.-es számút, az érdekes módon újrafőzött  Amarillo-t is beszerezni, így most már megvan mind a tíz. Mármint az üres palack és az a kellemes tudat, hogy jómagam ürítettem ki őket.
Társam White Hops sört ivott, ez a Hopfanatic sörfőzdének immár klasszikusnak számító kellemes, komlós búzasöre, mely szépen hozza az IPÁ-k florális-tropikális illat- és ízvilágát.
A helynek a hangulata egyedi, élvezhető, kár, hogy a zene nincs jól megválasztva. Egy kellemes jazz vagy blues sokkal inkább illene a sör-ínyenc hangulathoz, mint az a mai ehetetlen fogyaszthatatlan tingli-tangli, amit hallgathattunk.
A kiszolgálás kedves, igyekvő, de a kis hölgy a sörök megismerésének az elején tart egyelőre.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.
A Legfelső Beeróságon :) 2015. április 2.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése