2015. május 20., szerda

Reciproc söröző-kávézó (Temesvár, Erzsébet utca, Ferencz József utca sarok)


Remek hely nyílt Temesváron tíz napja a Belváros szívében Reciproc néven. Hagyományos német, nagyrészt kisüzemi söröket tartanak, melyek 8 és 12 lej között vannak beárazva, ínyenc székely termékeket a málnalekvártól a száz százalékos tartósítószer-mentes gyümölcsléig, kiváló Kolozs megyei kecskesajtokat, Petro Vaselo borokat.  A beltér hangulatos, a falakat Tóth Kinga fotóművész virágokról készített gyönyörű felvételei díszítik. Kellemes a nemrégiben (értsd: pár éve) sétálóutcává alakított Erzsébet útra néző teraszuk. A kiszolgálás kedves, időnként meglepő extrákkal is a vendég kedvében járnak.

Első ízben hétfőn néztünk ide be, amikor a Csík zenekarnak a Nagyboldogasszony templomban megtartott koncertje után megéheztek a gyermekek. Vettem két sört és egy kecskekefírt a Ciao nevű egység Prosciuto crudo pizzája valamint Heraék eredeti, jó ízű, jó állagú szerb pljeszkavicája mellé, de helyben fogyasztásra nem volt idő. A kefír nyákos, kellemetlen érzetű, visszataszító állagú volt, még ott pihen a hűtőben, íze egyébként nem rossz, de azért ki kéne selejtezni a választékból. A sörök viszont nem meglepő módon kiválóaknak bizonyultak.
Egy napra rá, kedden ismét Temesváron akadt dolgom, beültünk éjfél után valamivel a napot lezárni a hivatalosan már 23.00-kor bezárt helyre, ahol szívesen fogadtak s hellyel kínáltak. Megittunk öt különböző sört,
ezek is hozták a várt formájukat. Megkínáltak a ház ajándékaképpen némi köménymagos sós stanglival, majd miután megrendeltük második kör sörünket, rákérdeztem, hogy az avokádó csak dísz vagy lehet rendelni is belőle a sör mellé.  Felajánlotta a kis hölgy, hogy készít valamit. Kaptunk is két kis kupicás pohárban citromos avokádókrémet, (teljesen sótlan volt, de ezen seperc alatt tudtunk segíteni), valamint minőségi bagett-karikákat.
E kis kedvesség nem került rá a számlára, s nem lefelejtés miatt. Kértünk egy kecskesajtot is, amit felkarikáztak, ahhoz is adtak extrában ezt-azt.
Jól meglocsoltuk olívaolajjal, hadd ne mondjam, hogy ebben a műfajban is igen jót tartanak.
Kiváló, mondhatni kifogástalan hely a Reciproc, rendszeres látogatóik leszünk.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése