Mióta hírét vettem tavaly nyáron, hogy megnyitott a Pataky testvérek, Péter
és István által fémjelzett, beszédes nevű Meatology második egysége a Haris közben,
azóta tervezem, hogy ellátogatok hozzájuk. A minap végre erre is sor kerülhetett.
A beltér korszerű, trendi, de nem szembántó, inkább lezsernek, otthonosnak
mondanám. A bejárattal szemben levő falat hatalmas festett cégembléma díszíti,
ami megadja az alaphangulatot.
További odaillő dekorációs elemként funkcionálnak
a különböző állatok bontástechnikai ábrái, beleértve a nehezen hozzáférhető
kecskét is.
Az étlap összefogott, lényegre törő és nem meglepő módon húscentrikus, de kínálnak
egy őszi salátát továbbá kecskesajt-burgert is, azoknak, akik vegetariánus
létükre betévednek ide. Nagy hangsúlyt fektetnek a steakekre és a burgerekre,
de szerepel az étlapon malaccsülök, csirkemell, fél kacsa és a legendás, saját
fejlesztésű debreceni is.
A kiszolgálás udvarias, kedves, figyelmes és gyors.
Jómagam némi dilemmázás után egy távolkeleti ihletésű fogást kértem, ragacsos
császárhúsos lepényt thai slaw-val. Nagyon értékeltem, hogy két kiféle kistermelői
chilikészítményt is tettek az asztalra, kérés nélkül, egy sárga habanero- és
egy trinidad skorpió-alapút.
A borok a magyar élvonal nedűiből kerültek ki, a
Meatology feliratú hat féle saját sört a miskolci Zips kisüzem készíti, négyet ezek
közül csapon is tartanak.
A távolkeleti burger-átirat kitűnőnek bizonyult, ahogy néztem, a lepény is
helyben készülhetett (vagy egy kézműves pékségben), jók voltak az ízesítők,
mint
ahogy a desszert, a birs-textúrákkal ékített créme brullée is. Kistermelői házi
szörpöket kínálnak, a málnát valamint a fekete ribizlit kóstoltam, kiváló volt
mindkettő.
Remek élmény volt a Meatology újabb egysége is, ajánljuk mindenkinek, főként
persze húsimádóknak.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése