2019. február 4., hétfő

Meatology 2.0 (Budapest, Haris köz 4.)




Mióta hírét vettem tavaly nyáron, hogy megnyitott a Pataky testvérek, Péter és István által fémjelzett, beszédes nevű Meatology második egysége a Haris közben, azóta tervezem, hogy ellátogatok hozzájuk. A minap végre erre is sor kerülhetett.
A beltér korszerű, trendi, de nem szembántó, inkább lezsernek, otthonosnak mondanám. A bejárattal szemben levő falat hatalmas festett cégembléma díszíti, ami megadja az alaphangulatot. 

További odaillő dekorációs elemként funkcionálnak a különböző állatok bontástechnikai ábrái, beleértve a nehezen hozzáférhető kecskét is.
Az étlap összefogott, lényegre törő és nem meglepő módon húscentrikus, de kínálnak egy őszi salátát továbbá kecskesajt-burgert is, azoknak, akik vegetariánus létükre betévednek ide. Nagy hangsúlyt fektetnek a steakekre és a burgerekre, de szerepel az étlapon malaccsülök, csirkemell, fél kacsa és a legendás, saját fejlesztésű debreceni is.
A kiszolgálás udvarias, kedves, figyelmes és gyors.
Jómagam némi dilemmázás után egy távolkeleti ihletésű fogást kértem, ragacsos császárhúsos lepényt thai slaw-val. Nagyon értékeltem, hogy két kiféle kistermelői chilikészítményt is tettek az asztalra, kérés nélkül, egy sárga habanero- és egy trinidad skorpió-alapút. 
A borok a magyar élvonal nedűiből kerültek ki, a Meatology feliratú hat féle saját sört a miskolci Zips kisüzem készíti, négyet ezek közül csapon is tartanak.
A távolkeleti burger-átirat kitűnőnek bizonyult, ahogy néztem, a lepény is helyben készülhetett (vagy egy kézműves pékségben), jók voltak az ízesítők, 
mint ahogy a desszert, a birs-textúrákkal ékített créme brullée is. Kistermelői házi szörpöket kínálnak, a málnát valamint a fekete ribizlit kóstoltam, kiváló volt mindkettő.
Remek élmény volt a Meatology újabb egysége is, ajánljuk mindenkinek, főként persze húsimádóknak.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése