Ha megnézzük a kézműves
sörforradalom főszereplőinek, a minőségi kisüzemi sörfőzdéknek az
elhelyezkedését a térképen, a budapesti nem meglepő túlsúly mellett azt is
láthatjuk, hogy a Viharsarok a legutóbbi időkig nem volt elkényeztetve helyben
főzött sörökkel. A legutóbbi időkig, mondom, mert március közepén megnyitotta
kapuit a Corner sörfőzde, söröző és étterem, mely brew pub a javából, az étkező
részleg területén üldögélők láthatják a serfőző berendezéseket is az üvegfalon
túl.
Főznek mély színű, cseh típusú
lágert, meggysört, amihez nem aromát,
hanem valódi meggyből nyert kivonatot adnak, s ezt a sör ízképe is visszaigazolja,
barna ale-t valamint a sörforradalom fő iránycsápásának számító India Pale Ale-t.
Helyben megkóstoltuk az IPA-t, otthon a meggyet és a lágert. Jó ivású,
tartalmas, markáns ízvilággal bíró söröket főznek itt. Az árak a maguk
kategóriájában barátinak számítanak, 480 és 530 forint között mozognak
palackonként.
A sörök mellé tisztes pub foodot
kínálnak. Mi rendeltünk harcsacsíkokat gyömbéres bundában, fűszeres paradicsommártással
(1100),
sörben pácolt ropogós csülköt (2650),
roston sült fogast, fehérborban
párolt szalmazöldséggel, citromos vajmártással (2150),
kétféle mártogatóval
felszolgált fűszeres csirkeszárnyakat (1450) roston sült zöldséggel (500)
valamint egy szép nagy marhaburgert, amit steak burgonyával kínáltak (1800).
Ételeink
rendben voltak, mind az ízek, mind az állagok, mind a tálalás tekintetében, a
kisebb döccenők részletezésére nincs tér.
A sörökön kívül remek gyulai
pálinkákat tartanak, a borlap pedig szép válogatást nyújt a fontosabb magyar
borvidékek reprezentatív nedűiből. Az étteremhez még házhoz rendelhető, villannyal
üzemelő nyitott kisbusz is kivisz.
Kifejezetten jó élmény volt a
Corner, megyünk még.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése