2018. szeptember 24., hétfő

Corner pub és sörfőzde (Gyula, Almássy Kálmánné tér)


Ha megnézzük a kézműves sörforradalom főszereplőinek, a minőségi kisüzemi sörfőzdéknek az elhelyezkedését a térképen, a budapesti nem meglepő túlsúly mellett azt is láthatjuk, hogy a Viharsarok a legutóbbi időkig nem volt elkényeztetve helyben főzött sörökkel. A legutóbbi időkig, mondom, mert március közepén megnyitotta kapuit a Corner sörfőzde, söröző és étterem, mely brew pub a javából, az étkező részleg területén üldögélők láthatják a serfőző berendezéseket is az üvegfalon túl.
Főznek mély színű, cseh típusú lágert, meggysört,  amihez nem aromát, hanem valódi meggyből nyert kivonatot adnak, s ezt a sör ízképe is visszaigazolja, barna ale-t valamint a sörforradalom fő iránycsápásának számító India Pale Ale-t. Helyben megkóstoltuk az IPA-t, otthon a meggyet és a lágert. Jó ivású, tartalmas, markáns ízvilággal bíró söröket főznek itt. Az árak a maguk kategóriájában barátinak számítanak, 480 és 530 forint között mozognak palackonként.
A sörök mellé tisztes pub foodot kínálnak. Mi rendeltünk harcsacsíkokat gyömbéres bundában, fűszeres paradicsommártással (1100), 
sörben pácolt ropogós csülköt (2650), 
roston sült fogast, fehérborban párolt szalmazöldséggel, citromos vajmártással (2150), 
kétféle mártogatóval felszolgált fűszeres csirkeszárnyakat (1450) roston sült zöldséggel (500)
valamint egy szép nagy marhaburgert, amit steak burgonyával kínáltak (1800). 
Ételeink rendben voltak, mind az ízek, mind az állagok, mind a tálalás tekintetében, a kisebb döccenők részletezésére nincs tér.
A sörökön kívül remek gyulai pálinkákat tartanak, a borlap pedig szép válogatást nyújt a fontosabb magyar borvidékek reprezentatív nedűiből. Az étteremhez még házhoz rendelhető, villannyal üzemelő nyitott kisbusz is kivisz.
Kifejezetten jó élmény volt a Corner, megyünk még.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése