Ahhoz, hogy a tokaji borvidék
visszanyerje egykori fényét, elengedhetetlen az, hogy a világszinten kiemelkedő
borok mellé a helyi gasztronómia is felzárkózzon. Eddig ezen a téren (is) Mád a
zászlóshajó, az Első Mádi Borház valamint Gusteau Kulináris Élményműhely
mellett a Percze is várja lassan két éve a vendégeket. A névadó településen
igazán kiemelkedő, izgalmas étterem eleddig nem működött, annál is nagyobb
öröm, hogy a nemrégiben megnyitotta kapuit a LaBor.
Ötletes, korszerű, de ugyanakkor
tetszetős és otthonos a beltér,
fantáziadús, felkészült, kreatív a konyha,
remek a szezonális ételkínálat, szakszerű és udvarias a kiszolgálás.
Az állandó étlap mellett van
izgalmas napi ajánlatuk is, mi ezt kóstoltuk végig egy desszert mellett, ami az
állandó étlapon szerepelt.
A séf üdvözleteként felszolgált
kacsatepertőkrém után egy vadsóska krémleves következett,
melynek betétje
füstölt pisztráng és pácolt fürjtojás volt, ezt követte egy komplex
kompozíció aminek leírását érdemes
pontosan idézni a napi ajánlatot rögzítő fekete tábláról: „vajhal tempura,
fekete kagyló, zöld curry, salsa verde, füstölt tofu, salsa nova saláta,
kenyérchips”
s végül két desszerttel zártunk: epres rebarbarás
gyümölcskosárkával, amit krémsajt, vaníliafagyi és törökméz egészített ki,
valamint mákos krémessel, amit habcsókkal és baracklekvárral tettek
izgalmasabbá.
Ételeink tálalása szemgyönyörködtetően virtuóz volt, ízre-állagra
is ütötték a mércét.
Sajnos mindketten volánnál
ültünk, így nem tudtuk kihasználni, hogy a borlapon ott sorjáznak a borvidék
legjobb borászainak nedűi a Szepsy pincétől Tokaj Nobilis-en, Balassa pincén át
a Patríciusig.
Kiemelkedően jó élmény volt a
LaBor, aki a legtöbb izgalmat rejtő, az édes bor műfajában világelső
borvidékünk névadó városába látogat, ki ne hagyja!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése