Knrdy, avagy Konrády. Steakekre összpontosító
csúcsétterem nem messze a Bazilikától.
Sokszor elmentem mellette, nézegettem az
árakat, valahogy idegenkedtem a gondolattól, hogy egyetlen étkezésre otthagyjak
egy tízezer forint feletti összeget, miközben ennek feléért, sőt, negyedéért
már nagyon izgalmas dolgokat ehetünk a fővárosban.
A nemrégiben arra sétálva örömmel
nyugtáztam, hogy ők is beálltak azon fine dining éttermek sorába, melyek délben
kitűnő ár/érték arányú ebédet kínálnak, amit bárki megengedhet magának. (Néhány
további példa: Monk’s bistro, Csalogány26, Kollázs, de a sor szerencsére elég
hosszú.)
A KNRDY-ban két fogás 2500
forint, három 2900, négy pedig 3800.
Éltünk a lehetőséggel. A kínált
nyolc fogásból megízleltünk ötöt, melyek a következő megnevezéssel szerepeltek
az étlapon: „májas hurka, tepertő, Christorra, jalapeno, burgonyasaláta”,
„kacsaleves, wagyu, lazacpisztráng, udon”,
„kacsamell, káposztás rétes, ribizli”,
„kalács, sárga túró, csokoládé”,
„mézes krémes, vanília, rozmaring”.
Étkeinkről csak szuperlatívuszokban
beszélhetünk. Ritka, hogy akár a legjobb helyen is a konyhát csúcsra járassák
déli menü címszó alatt, általában érződik, hogy nem vetnek be mindent. Itt
ilyen érzésünk nem volt. Ez az ételsor tálalásban, ízharmóniákban,
állagjátékokban egy vacsora keretén belül is lenyűgözheti bármely étterem
vendégkörét. Annál is inkább, hogy a kiszolgálás kifogástalan, a beltér pedig elegáns,
de ugyanakkor fesztelen, barátságos.
A Knrdy-t feljegyeztük a legjobb
élményeink listájára.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése