Az érdekes nevű egri egység, mely
a szakmában már nevet szerzett Macoknak a kistestvére, bár büféként határozza
meg önmagát, bekerült a száz legjobb étterem közé a Dining Guide kalauzban.
S méltán.
A fine dining éttermekben az árak
nem ritkán az égben járnak, a Brum brum esetében az első megleő tény, ami
említést érdemel, hogy szabályosan elkényezteti azokat, akik átlagos jövedelem
mellett nem elsősorban jóllakni szeretnének, hanem minél több íz-kombinációt
megismeri, minél több mini-kompozíciót kóstolni. Van egy tapas-étlapjuk, az
egyes tételeket stílusosan – Egerben vagyunk, ugyebár - katonáknak nevezik. A remek
kis fogások darabja 550 forint, ami egyszerűen párját ritkító árszint ebben a
minőségi kategóriában. Emellett van egy normális éttermi étlap is, mely reális
árakkal dolgozik. A tányérdesszerteken kívül tortácskák is szerepelnek az
menüben, ismét csak 550 forintért. Mindemellett hétköznap délben kedvező árú
ebédet kínálnak, 2 fogás 1500 forint, 3 fogás 1800. S ezek sem a menzáról ismert
fogások, hanem pl. lazactatár, angus-burger, harcsapaprikás vagy sajtkrémleves
medvehagymával.
Rendeltünk rántott békacombot
petrezselyemmajonézzel,
királyrákot kókusztejjel, sült padron-paprikával,
sóskaramellás fehércsokitortát,
csokimousse-tortácskát
és fehércsokis-mascarpone-s
áfonyás szeletet.
Fogásaink egytől egyig kitűnőek voltak, a tálalás virtuóz,
szemet gyönyörködtető, az ízek-állagok izgalmasak. A kiszolgálás kifogástalan.
Külön említést érdemel az itallap, mely nagyon helyesen az egri borokra alapoz,
de kínálnak nem egy komoly tételt más magyar borvidékről is, például Balla Géza
Fekete Leánykáját az Arad mellett fekvő Ménesről.
A Brum Brum egyből az országos
élvonalhoz zárkózott fel, gratulálunk nekik s jó szívvel ajánljuk a helyet mindenkinek!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése