2018. április 18., szerda

LaBor bistro: koszt, kvártély (Tokaj, Bethlen Gábor út 1.)






Ahhoz, hogy a tokaji borvidék visszanyerje egykori fényét, elengedhetetlen az, hogy a világszinten kiemelkedő borok mellé a helyi gasztronómia is felzárkózzon. Eddig ezen a téren (is) Mád a zászlóshajó, az Első Mádi Borház valamint Gusteau Kulináris Élményműhely mellett a Percze is várja lassan két éve a vendégeket. A névadó településen igazán kiemelkedő, izgalmas étterem eleddig nem működött, annál is nagyobb öröm, hogy a nemrégiben megnyitotta kapuit a LaBor.

Ötletes, korszerű, de ugyanakkor tetszetős és otthonos a beltér,
fantáziadús, felkészült, kreatív a konyha, remek a szezonális ételkínálat, szakszerű és udvarias a kiszolgálás.

Az állandó étlap mellett van izgalmas napi ajánlatuk is, mi ezt kóstoltuk végig egy desszert mellett, ami az állandó étlapon szerepelt.

A séf üdvözleteként felszolgált kacsatepertőkrém után egy vadsóska krémleves következett,
melynek betétje füstölt pisztráng és pácolt fürjtojás volt, ezt követte egy komplex kompozíció  aminek leírását érdemes pontosan idézni a napi ajánlatot rögzítő fekete tábláról: „vajhal tempura, fekete kagyló, zöld curry, salsa verde, füstölt tofu, salsa nova saláta, kenyérchips”
s végül két desszerttel zártunk: epres rebarbarás gyümölcskosárkával, amit krémsajt, vaníliafagyi és törökméz egészített ki, valamint mákos krémessel, amit habcsókkal és baracklekvárral tettek izgalmasabbá.
Ételeink tálalása szemgyönyörködtetően virtuóz volt, ízre-állagra is ütötték a mércét.

Sajnos mindketten volánnál ültünk, így nem tudtuk kihasználni, hogy a borlapon ott sorjáznak a borvidék legjobb borászainak nedűi a Szepsy pincétől Tokaj Nobilis-en, Balassa pincén át a Patríciusig.

Kiemelkedően jó élmény volt a LaBor, aki a legtöbb izgalmat rejtő, az édes bor műfajában világelső borvidékünk névadó városába látogat, ki ne hagyja!





Dorozsmai Endre



A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése