Ha összegezzük a tavalyi év fontosabb nyitásait, akkor
megállapíthatjuk, hogy nemcsak a fine dining vonal erősödött jelentősen (Salt, Laurel),
de több igényes reggeliző-ebédelő is megnyitotta kapuit. Ezek egyike a Pantry.
A szűk belteret sikerült úgy kiképezzék, hogy az ember le tudjon ülni, ne szorongjon a falra rögzített
asztalt helyettesítő polc mellett, mint annyi helyen, s ne is legyen túlzsúfolt
a vendégtér. A dizájn is eltalált, hangulatos, illik a kínálathoz és
koncepcióhoz.
A felszolgálóból árad a természetes kedvesség, angolul üdvözölt, vélhető, hogy a helyi lakosságot még nem sikerült kellő mértékben bevonzani. Hamar magyarra váltunk.
Az étlap igényel némi tanulmányozást, hogy megértse az ember, mire megy ki a játék. Itt bármit bármivel kombinálhatunk, az összetevők száma után fizetünk. Három összetevő 2000 forint, öt 3300, hét pedig 4600. Kérhetők tojások, húsok, kencék, saláták, pékáruk és „egészséges” rovatba sűrített alapanyagok. Tehát mondjuk paradicsomos bab debreceni, bagel. Vagy szezonális gyümölcssaláta, joghurtos házi granola, fahéjas csiga.
A felszolgálóból árad a természetes kedvesség, angolul üdvözölt, vélhető, hogy a helyi lakosságot még nem sikerült kellő mértékben bevonzani. Hamar magyarra váltunk.
Az étlap igényel némi tanulmányozást, hogy megértse az ember, mire megy ki a játék. Itt bármit bármivel kombinálhatunk, az összetevők száma után fizetünk. Három összetevő 2000 forint, öt 3300, hét pedig 4600. Kérhetők tojások, húsok, kencék, saláták, pékáruk és „egészséges” rovatba sűrített alapanyagok. Tehát mondjuk paradicsomos bab debreceni, bagel. Vagy szezonális gyümölcssaláta, joghurtos házi granola, fahéjas csiga.
Jómagam hármasa hummuszt, guacamolet és vegyes salátát
tartalmazott,
amihez egy Vitamin bombának nevezett frissen préselt alma-répa-gyömbér
italt kértem (950 ft) valamint biztos, ami biztos, egy gyömbér shotot (500 ft).
Szépen tálalt, jó ízű korrekt ételeket kaptam, ezt szoktam
bloggerkonyhának nevezni, ez az autodidakta, lelkes, törekvő laikusok stílusa,
amit elismerésként szögezek le. Egy elkötelezett, minőségelvű, önművelő,
fejlődni törekvő amatőr séfre inkább bíznám a konyhámat vendéglősként, mint egy
motiválatlan, érdektelen profira. Ettől persze nincs kizárva, hogy profik csinálják
a Pantryt, ami így, ahogy van az egyik legjobb reggeliző a fővárosban s e szösszenet
megfogalmazásának idején, március második felében a hely Facebook oldalának
tanúsága szerint még nyitva is tart, délben kettőig.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése