2020. március 30., hétfő

Pantry Brunch and caffee (Budapest, Dohány utca 5b)




Ha összegezzük a tavalyi év fontosabb nyitásait, akkor megállapíthatjuk, hogy nemcsak a fine dining vonal erősödött jelentősen (Salt, Laurel), de több igényes reggeliző-ebédelő is megnyitotta kapuit. Ezek egyike a Pantry.
A szűk belteret sikerült úgy kiképezzék, hogy az ember le  tudjon ülni, ne szorongjon a falra rögzített asztalt helyettesítő polc mellett, mint annyi helyen, s ne is legyen túlzsúfolt a vendégtér. A dizájn is eltalált, hangulatos, illik a kínálathoz és koncepcióhoz.
A felszolgálóból árad a természetes kedvesség, angolul üdvözölt, vélhető, hogy a helyi lakosságot még nem sikerült kellő mértékben bevonzani. Hamar magyarra váltunk.
Az étlap igényel némi tanulmányozást, hogy megértse az ember, mire megy ki a játék. Itt bármit bármivel kombinálhatunk, az összetevők száma után fizetünk. Három összetevő 2000 forint, öt 3300, hét pedig 4600. Kérhetők tojások, húsok, kencék, saláták, pékáruk és „egészséges” rovatba sűrített alapanyagok. Tehát mondjuk paradicsomos bab debreceni, bagel. Vagy szezonális gyümölcssaláta, joghurtos házi granola, fahéjas csiga.
Jómagam hármasa hummuszt, guacamolet és vegyes salátát tartalmazott, 
amihez egy Vitamin bombának nevezett frissen préselt alma-répa-gyömbér italt kértem (950 ft) valamint biztos, ami biztos, egy gyömbér shotot (500 ft).
Szépen tálalt, jó ízű korrekt ételeket kaptam, ezt szoktam bloggerkonyhának nevezni, ez az autodidakta, lelkes, törekvő laikusok stílusa, amit elismerésként szögezek le. Egy elkötelezett, minőségelvű, önművelő, fejlődni törekvő amatőr séfre inkább bíznám a konyhámat vendéglősként, mint egy motiválatlan, érdektelen profira. Ettől persze nincs kizárva, hogy profik csinálják a Pantryt, ami így, ahogy van az egyik legjobb reggeliző a fővárosban s e szösszenet megfogalmazásának idején, március második felében a hely Facebook oldalának tanúsága szerint még nyitva is tart, délben kettőig.

Dorozsmai Endre


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése