A Bartók Béla útnak a Móricz
Zsigmond körtértől a Szent Gellért térig tartó szakasza már egy évtizede
vibráló része a Fővárosnak gasztronómiai szempontból, az utóbbi évben azonban egyik
izgalmas, igényes hely nyílik másik után. Ezek közé tartozik a Bartók, mely a
már befutott, hasonló műfajban utazó Bélától nem messze nyitotta meg kapuit.
Mindkét helynek erénye, hogy kiváló borokat és söröket kínál, remek a dizájn,
jó kiszolgálás.
Számomra kulináris szempontból a „Bartók – Reggel. Délben. Este.”
volt a meggyőzőbb.
Mint neve is mutatja, kínálnak
színvonalas reggeliket, hideg és meleg szendvicseket, tojásételeket (beleértve
a legendás Egg Benedictet) továbbá az utóbbi időben divatossá vált „bowl”-okat.
Az italkínálat érdekessége, hogy
nagyipari és „kraft” minőségű kézműves söröket egyaránt tartanak csapon. Közel két
tucat bort mérnek ki decire a legjobb magyar nedűk közül. Az is eleve bizalomgerjesztő,
hogy a Konyári pince fehér és vörös Fecskéje a ház bora.
A déli illetve esti ételkínálat összefogott,
lényegre törő. „Bar-food” a marhapofától a BBQ oldalason át a székely
káposztáig, bowlok valamint tapasok: fokhagymás chilis rák, sült kecskesajt s
még sorolhatnám.
Ebből a sorból kértünk rosé kacsamellet
gyömbéres körtével, ami salátaágyon érkezett és kitűnőnek bizonyult
valamint vegyes
gombát vaslapon sütve, amihez kevertek vargányát is.
Ezt díjaztunk. Itt tisztes
előétel adagot adnak baráti áron a tapas műfajban s nem szimbolikus
kóstoló-mennyiséget. A Káli Kövek pincészet Olaszrizlingjét valamint a
Kreinbacher pince Juhfarkját ittuk hozzá, de nem tudtunk ellenállni a csapolt
Távoli Galaxisnak sem.
Remek hely a Bartók, jó szívvel
ajánljuk mindenkinek, aki sörben, borban, ételekben az egyediséget, a személyességet
és a minőséget keresi.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése