2019. október 22., kedd

Bartók – Reggel. Délben. Este. (Bartók Béla út 9.)



A Bartók Béla útnak a Móricz Zsigmond körtértől a Szent Gellért térig tartó szakasza már egy évtizede vibráló része a Fővárosnak gasztronómiai szempontból, az utóbbi évben azonban egyik izgalmas, igényes hely nyílik másik után. Ezek közé tartozik a Bartók, mely a már befutott, hasonló műfajban utazó Bélától nem messze nyitotta meg kapuit. Mindkét helynek erénye, hogy kiváló borokat és söröket kínál, remek a dizájn, jó kiszolgálás. 

Számomra kulináris szempontból a „Bartók – Reggel. Délben. Este.” volt a meggyőzőbb.
Mint neve is mutatja, kínálnak színvonalas reggeliket, hideg és meleg szendvicseket, tojásételeket (beleértve a legendás Egg Benedictet) továbbá az utóbbi időben divatossá vált „bowl”-okat.
Az italkínálat érdekessége, hogy nagyipari és „kraft” minőségű kézműves söröket egyaránt tartanak csapon. Közel két tucat bort mérnek ki decire a legjobb magyar nedűk közül. Az is eleve bizalomgerjesztő, hogy a Konyári pince fehér és vörös Fecskéje a ház bora.
A déli illetve esti ételkínálat összefogott, lényegre törő. „Bar-food” a marhapofától a BBQ oldalason át a székely káposztáig, bowlok valamint tapasok: fokhagymás chilis rák, sült kecskesajt s még sorolhatnám.
Ebből a sorból kértünk rosé kacsamellet gyömbéres körtével, ami salátaágyon érkezett és kitűnőnek bizonyult 
valamint vegyes gombát vaslapon sütve, amihez kevertek vargányát is. 
Ezt díjaztunk. Itt tisztes előétel adagot adnak baráti áron a tapas műfajban s nem szimbolikus kóstoló-mennyiséget. A Káli Kövek pincészet Olaszrizlingjét valamint a Kreinbacher pince Juhfarkját ittuk hozzá, de nem tudtunk ellenállni a csapolt Távoli Galaxisnak sem.
Remek hely a Bartók, jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki sörben, borban, ételekben az egyediséget, a személyességet és a minőséget keresi.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése