A Gerbeaud márkanév a minőség
garanciája. E nevet viselő kft üzemeltetésében
működik a legendás cukrászda mellett Magyarország első számú gasztronómiai
büszkesége, az immár két michelin csillagos Onyx, a High Note Skybar valamint a
budai Émile, mely kávézó, cukrászda és étterem egyszerre.
A nemrégiben ide is sikerült
eljutni egy délutáni teázásra-sütizésre. A második kerület legszebb részeinek
egyikén, az Orló utca és a Gábor Áron utca sarkán működő egység kerthelysége álomszép,
de a klasszikus beltér is szemet gyönyörködtető.
A kiszolgálás kifogástalan, a felszolgálók
kommunikatívak, kedvesek, felkészültek, lerí róluk, hogy odaadással, lelkesen
teszik a dolgukat.
Az árak magasak, de nem megfizethetetlenek,
s ami a legfontosabb: értékarányosak. Ma, amikor a legjobb éttermekben nem
ritka az 1500-2500 közötti ársávban mozgó desszert, az 1200-1400 forintos
süteményárak korrektnek mondhatóak, különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy
prémium alapanyagokból nem kevés kísérletezéssel előállított íz-kalandot jelent
minden egyes darab.
Mi a két jubileumi süteményt
rendeltük meg (Émile 18, Gerbeaud 160), mindkettő a legjobb élményeink közé
került feljegyzésre,
a társaságunk harmadik tagja az Émile teadélutánra
nevezett be, melynek keretében a tea mellé egy tizennégy elemből álló,
monumentálisan tálalt kompozíciót szolgálnak fel az aprósüteménytől a
tramezzinin át Gerbeaud-szeletig.
Negyedik jóbarátunk pedig sörözött. E műfajban lehetne szélesíteni a
választékot, míg a hely kiváló borokat kínál, sörválaszték szerény és nem
tartalmaz kimagasló tételeket. A nagyipari Dreher mellett a korrekt
középvonalas Fóti Zwicklt tartják, a hely színvonalához inkább a Kraft szövetség
sörei illenének. No de ne akadjunk fel ezen, amikor a hely közelíti a tökéletest.
Ide érdemes visszajárni, mert a
pultban sorakozó sütemények mindegyike kóstolásra csábít,
s hogy a konyha is
maga szinten teljesít, azt tapasztaltuk több évben is az étteremnek a Budai
Gourmet-ra kitelepített standjánál.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése