2018. június 19., kedd

Émile (Budapest, Orló utca 1)




A Gerbeaud márkanév a minőség garanciája.  E nevet viselő kft üzemeltetésében működik a legendás cukrászda mellett Magyarország első számú gasztronómiai büszkesége, az immár két michelin csillagos Onyx, a High Note Skybar valamint a budai Émile, mely kávézó, cukrászda és étterem egyszerre.
A nemrégiben ide is sikerült eljutni egy délutáni teázásra-sütizésre. A második kerület legszebb részeinek egyikén, az Orló utca és a Gábor Áron utca sarkán működő egység kerthelysége álomszép, de a klasszikus beltér is szemet gyönyörködtető.
A kiszolgálás kifogástalan, a felszolgálók kommunikatívak, kedvesek, felkészültek, lerí róluk, hogy odaadással, lelkesen teszik a dolgukat.
Az árak magasak, de nem megfizethetetlenek, s ami a legfontosabb: értékarányosak. Ma, amikor a legjobb éttermekben nem ritka az 1500-2500 közötti ársávban mozgó desszert, az 1200-1400 forintos süteményárak korrektnek mondhatóak, különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy prémium alapanyagokból nem kevés kísérletezéssel előállított íz-kalandot jelent minden egyes darab.
Mi a két jubileumi süteményt rendeltük meg (Émile 18, Gerbeaud 160), mindkettő a legjobb élményeink közé került feljegyzésre, 

a társaságunk harmadik tagja az Émile teadélutánra nevezett be, melynek keretében a tea mellé egy tizennégy elemből álló, monumentálisan tálalt kompozíciót szolgálnak fel az aprósüteménytől a tramezzinin át Gerbeaud-szeletig.  
Negyedik jóbarátunk pedig sörözött. E műfajban lehetne szélesíteni a választékot, míg a hely kiváló borokat kínál, sörválaszték szerény és nem tartalmaz kimagasló tételeket. A nagyipari Dreher mellett a korrekt középvonalas Fóti Zwicklt tartják, a hely színvonalához inkább a Kraft szövetség sörei illenének. No de ne akadjunk fel ezen, amikor a hely közelíti a tökéletest.
Ide érdemes visszajárni, mert a pultban sorakozó sütemények mindegyike kóstolásra csábít, 

s hogy a konyha is maga szinten teljesít, azt tapasztaltuk több évben is az étteremnek a Budai Gourmet-ra kitelepített standjánál.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése