Szerény nevet választott második
kerületi kávézó-étterem tulajdonosa, aki a kezdet kezdetétől a csúcsra pozicionálta
egységét. Itt minden a helyén van, a kiszolgálás udvarias, rugalmas, a pincérek
kommunikatívak, kedvesek, a beltér kifejezetten elegáns, de ezzel együtt feszengésmentes,
otthonos, nyáron hangulatos teraszt is üzemeltetnek.
Az árak magasabbak a megszokottnál,
de cserébe a minőség sem mindennapi. Az étlap bőséges választékot nyújt a nemzetközi
konyha fogásaiból néhány magyar valamint távolkeleti ihletésű fogás mellett. Az
ember legszívesebben mindent végigkóstolna a szójaszószos, wasabis mangós
tonhaltatártól a garnélás fehérparadicsomlevesen át a házi meggyfagylalttal
tálalt chilis csokifelfújtig.
Hosszas dilemmázás után mi végül tavaszi
tekercset (2390) rendeltünk,
továbbá mustáros szűzérméket tejfölös lángossal, sült fokhagymával (3690), grillezett
kecskesajtot zöld salátával, diós dresszinggel (2990),
roston sült csirke
supreme-et zsályás pecsenyelével és burgonya gratin-nel (3690),
zöldcitromos
sajttortát passiópürével (1890)
valamint bodzás házi krémest friss ribizlivel
(1790).
Ételeink megfeleltek a felfokozott elvárásoknak, ha ki kellene emelni
közülük hármat, akkor csirkét és a két desszertet említeném, mint az adott műfaj
csúcsait. A szaftos, de kellően pörzses csirke supreme-et a gratin-kockán tálalták,
tetejére ropogósra sütött minőségi sonka került, lepkeszárnyakat idézve, az
egész kompozíció mind esztétikailag, mind ízre lenyűgöző volt. Álomfinomnak
találtuk a sajttortát és a krémest a maguk diszkrét íz- és állagjátékaival.
Mindent összevetve kitűnő élménnyel
gazdagodva, megelégedetten távoztunk. Főként azoknak ajánljuk a helyet, akiket
nem zavar, ha a kiemelkedő minőség kiemelkedő árakkal jár.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése