2018. június 23., szombat

Café 57 (Budapest, Pusztaszeri út 57.)



Szerény nevet választott második kerületi kávézó-étterem tulajdonosa, aki a kezdet kezdetétől a csúcsra pozicionálta egységét. Itt minden a helyén van, a kiszolgálás udvarias, rugalmas, a pincérek kommunikatívak, kedvesek, a beltér kifejezetten elegáns, de ezzel együtt feszengésmentes, otthonos, nyáron hangulatos teraszt is üzemeltetnek.

Az árak magasabbak a megszokottnál, de cserébe a minőség sem mindennapi. Az étlap bőséges választékot nyújt a nemzetközi konyha fogásaiból néhány magyar valamint távolkeleti ihletésű fogás mellett. Az ember legszívesebben mindent végigkóstolna a szójaszószos, wasabis mangós tonhaltatártól a garnélás fehérparadicsomlevesen át a házi meggyfagylalttal tálalt chilis csokifelfújtig.
Hosszas dilemmázás után mi végül tavaszi tekercset (2390) rendeltünk, 
továbbá mustáros szűzérméket tejfölös  lángossal, sült fokhagymával (3690), grillezett kecskesajtot zöld salátával, diós dresszinggel (2990), 
roston sült csirke supreme-et zsályás pecsenyelével és burgonya gratin-nel (3690), 
zöldcitromos sajttortát passiópürével (1890) 
valamint bodzás házi krémest friss ribizlivel (1790). 
Ételeink megfeleltek a felfokozott elvárásoknak, ha ki kellene emelni közülük hármat, akkor csirkét és a két desszertet említeném, mint az adott műfaj csúcsait. A szaftos, de kellően pörzses csirke supreme-et a gratin-kockán tálalták, tetejére ropogósra sütött minőségi sonka került, lepkeszárnyakat idézve, az egész kompozíció mind esztétikailag, mind ízre lenyűgöző volt. Álomfinomnak találtuk a sajttortát és a krémest a maguk diszkrét íz- és állagjátékaival.
Mindent összevetve kitűnő élménnyel gazdagodva, megelégedetten távoztunk. Főként azoknak ajánljuk a helyet, akiket nem zavar, ha a kiemelkedő minőség kiemelkedő árakkal jár.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése