2018. június 25., hétfő

Csillaghegyi megálló (Budapest, III kerület, Vasút sor 1)


A Csillaghegyi Megálló a legrokonszenvesebb, egyenesen modellértékű helyek egyike.
A beltér barátságos, nosztalgikus, otthonos, vendégmarasztaló. A kiszolgálás kifogástalan, az üzletvezető (aki alighanem egyben tulajdonos is) mesterfokon űzi a vendéglátást.
A kínálat igényes, a hely elsősorban a minőségi reggeliztetésre és uzsonnáztatásra állt rá. Finomabbnál finomabb kencék, melyeket helyben készítenek, croissant, vaj, lekvár, szendvicsek, rántották, tükörtojás, remek sütemények.


Megnéztük a beszállítók diplomáit, egytől egyig a felső minőségi szegmensbe tartoznak: a kenyerek és péksütemények jó része a legjobbnak tartott kézműves pékségből, a Pipacsból érkezik, (ami nem, az a szintén jónevű Jókenyértől, a Ludwig-Mentesi házaspártól)  a süteményeket a Sütipont, a fagylaltokat Fragola szállítja, a szörpök a Panni nevet viselő termékcsaládból valók, a tejet és tejtermékeket a Maszlik családi vállalkozástól szerzik be, a kávét a Beyond Within kávékpörkölőtől.
Értékeltük, hogy minden kencét megkóstolhattunk a választás előtt, végül padlizsánosat, aszaltparadicsomos fetásat és kolbászosat kértünk.
Rendeltem fetával töltött harangpaprikát és pepperonit is. Ettünk továbbá egy nyers vegán tallért is, meglepően jó volt, egyszerűen pazar, persze kétségem nem volt, a raw vegan irányzat desszertfronton tud izgalmasat és jót nyújtani, csak értsen a szakmájához az, aki a sütit készíti. Kértünk végül egy csokis gesztenyés süteményt, ami az előbbiekhez hasonlóan megelégedésünkre szolgált.
Lélekkel működtetett, kiemelkedő egység a Csillaghegyi megálló, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése