A „Konyhafőnök” című tévés vetélkedő
első sorozatában a versenyt kis híján megnyerő Wossala Rozina a világhálós
reakciókból ítélve eléggé megosztotta a közönséget, az viszont kétségkívül
érződött, hogy felkészült, jó ízlésű, kreatív séf, megérdemelten jutott el a
végső küzdelemig. Azóta fényes karriert futott be a „Bestia” nevű kultikus hely
üzletvezetőjeként, az említett műsor zsűritagjaként s legújabban a „Kishúsom” nevű
csúcs hot-dogozó életre hívójaként.
A nemrégiben Budapesten járva
célba vettük ezt az igényes street food egységet s nem csalódtunk.
A kiszolgálás remek, a beltér
parányi, de hangulatos. Tetszett, hogy az áttekinthető, szerény merítésű, de
annál igényesebb menüben a vega kolbász állandó jelleggel „kifogyott”.
A vegetariánus
ételekkel semmi bajom, de idegesítő, amikor húsosnak akarnak látszani. Vega virsli,
vega bécsi, vega kolbász, vegaburger - humorfesztivál.
A First nevű sörfőzde remek APA-ját
tartják (American Pale Ale, illatos, aromás, felsőerjesztésű sör) igencsak
baráti áron (650/fél liter).
Hasonlóan kedvező a napi desszert díjszabása (550),
kértünk is egy mákos gubát, ami emlékezetesen finom volt.
A hot-dogok már inkább
próbára teszik a pénztárcát, felmennek 1800 forintig, de hát minőséget
jellemzően meg kell fizetni.
Rendeltünk egy soft opening
combót (990) (frankfurti virsli, true style, ami azt jelenti, hogy adnak hozzá szalonnachips-szet,
karamellizált hagymát, savanyú mixet és paraszt mustárt)
továbbá egy marhakolbászosat
currys stílusban (ez thai curryt jelent, továbbá marinált ananászt, kesudiót,
lyoni hagymát és amit nagyon értékeltünk: beígérés nélkül tettek rá zöld koriandert).
Kifogástalan, izgalmas, vibráló volt mindkét hot-dog.
A maga műfajában kiváló hely a Kishúsom,
keveset ígér, de azt kamattal adja.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése