2017. szeptember 5., kedd

Kishúsom (Budapest, Madách Imre utca 10.)

A „Konyhafőnök” című tévés vetélkedő első sorozatában a versenyt kis híján megnyerő Wossala Rozina a világhálós reakciókból ítélve eléggé megosztotta a közönséget, az viszont kétségkívül érződött, hogy felkészült, jó ízlésű, kreatív séf, megérdemelten jutott el a végső küzdelemig. Azóta fényes karriert futott be a „Bestia” nevű kultikus hely üzletvezetőjeként, az említett műsor zsűritagjaként s legújabban a „Kishúsom” nevű csúcs hot-dogozó életre hívójaként.
A nemrégiben Budapesten járva célba vettük ezt az igényes street food egységet s nem csalódtunk.
A kiszolgálás remek, a beltér parányi, de hangulatos. Tetszett, hogy az áttekinthető, szerény merítésű, de annál igényesebb menüben a vega kolbász állandó jelleggel „kifogyott”.

A vegetariánus ételekkel semmi bajom, de idegesítő, amikor húsosnak akarnak látszani. Vega virsli, vega bécsi, vega kolbász, vegaburger - humorfesztivál.
A First nevű sörfőzde remek APA-ját tartják (American Pale Ale, illatos, aromás, felsőerjesztésű sör) igencsak baráti áron (650/fél liter).
Hasonlóan kedvező a napi desszert díjszabása (550), kértünk is egy mákos gubát, ami emlékezetesen finom volt.
A hot-dogok már inkább próbára teszik a pénztárcát, felmennek 1800 forintig, de hát minőséget jellemzően meg kell fizetni.
Rendeltünk egy soft opening combót (990) (frankfurti virsli, true style, ami azt jelenti, hogy adnak hozzá szalonnachips-szet, karamellizált hagymát, savanyú mixet és paraszt mustárt) 
továbbá egy marhakolbászosat currys stílusban (ez thai curryt jelent, továbbá marinált ananászt, kesudiót, lyoni hagymát és amit nagyon értékeltünk: beígérés nélkül tettek rá zöld koriandert).
Kifogástalan, izgalmas, vibráló volt mindkét hot-dog.
A maga műfajában kiváló hely a Kishúsom, keveset ígér, de azt kamattal adja.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése