A Szeri csárának Ópusztaszeren igencsak kedvező a lokációja,
hiszen az emlékpark szinte garantálja a vendégkört. Mi is egy ottani látogatás
után ültünk be, sok év után ismét.
Negyed évszázados tapasztalattal
a hátam mögött állíthatom, hogy ennyire ellentmondásos kép talán soha nem alakult
ki bennem egy éttermi élmény után: a Szeri csárdában voltak komoly magasságok
és mélységek.
Az autentikus patinás tárgyakat dekorációképpen
kiválóan alkalmazó hangulatos beltér nagyon tetszett, a kiszolgálás átlagos
volt.
Ami a konyhát illeti, kezdjük
talán a negatívumokkal: az erős paprikát nem szelték frissen, kissé fonnyadt
volt, a kenyér gyatra minőségű és száraz. A töltött káposzta tölteléke felejthető,
rajta túrósodó tejfel, mellette néhány darab szomorú, ultraipari préselt
húskocka, maga a töltött káposzta erősen túlpárolva.
Mindehhez képest díjaztuk, hogy
az étlap nem regény hosszúságú, el lehet hinni, hogy az ételek zöme nem a
fagyasztóból kerül elő, mint sok helyen. Friss halból készült a nagyon sűrű
vegyes halászlé,
és valóban vargányás volt a „harcsapaprikás” (nem ritka a
vargánya kiváltása termesztett csiperkével, itt szerencsére nem élnek ezzel a
„lehetőséggel”), ami pörkölt volt, nem paprikás, de kicsire nem nézünk.
Ezutóbbi mellett a kemencés csuszát nem találtuk igazán meggyőzőnek.
A
birkapörkölt olyan volt, hogy tanítani lehetne, egyik legjobb, amit valaha
ettem,
(fél adag)
a pacalpörköltet is kifejezetten finomnak találtuk, akárcsak a két étel
mellé adott köreteket, a kifogástalan újkrumplit és a remek állagú és ízű
galuskát.
Egy biztos: összességében jó
élménnyel távoztunk.
A birkapörköltet pedig
feljegyezzük a legjobbak közé.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése