Hangulatos kis bisztró nyílt egy
érdektelen önkiszolgáló étterem helyén Aradon, az evangelikus „vörös” templom
mellett, mely hamar megtalálta a maga közönségét.
Déltájban kedvező áron menüt
kínálnak, három féle levesből és kétféle főételből lehet választani, 1200
forintnak megfelelő lejért. Ottjártunk idején volt kacsaleves, hagymaleves
valamint tárkonyos krumplileves, főételként pulykaérméket kínáltak
laskagombaraguval és krumpli pürével valamint spenótot fasírttal.
Jómagam, mivel a „tömeggyártású”
pulykát és csirkét kerülöm, a spenót mellett döntöttem, az ételek külön is
rendelhetők ugyanis, így 800 forintot fizettem (12 RON) rá. Kifejezetten
ízletes volt, nem rántották be brutálisan a spenótot, mint oly sok helyen.
A
fasírt is rendben találtatott, bár jobban szeretem a spenótot bundáskenyérrel,
számomra ez a két étel már örökre egybe fog tartozni. Friss ipari kenyeret
adtak hozzá, bár Aradon az iparival azonos ársávban be lehet szerezni jobbfajta
kenyereket is. Az á la carte menü keretében a pizzát és pasta is adnak nagy
választékban, valamint a magyar álolasz éttermekhez hasonlóan helyi népszerű
ételeket a Cordon Bleu-től a cigánypecsenyén át a túrós puliszkáig. A desszert
rovatban sem tiramisut és mondjuk panna cottát lelünk, hanem palacsintát,
somlói galuskát és a román konyha slágerdesszertjét, a papanas nevű túrófánkot.
Mivel „vezető beosztásban”
voltam, frissen facsart narancs-grapefruit levet ittam, 550 forintnak megfelelő
lejt fizettem rá (8 RO). A pizzát délidőben kedvezőbb áron, 17 lejért adják.
Azt nem tisztáztam a felszolgálóval, hogy mely pizzafajtákra vonatkozik a
kedvezmény, mert a listán 10 lejnél indulnak a pizzák és 30 lejig mennek fel.
(Utóbbi a frutti di mare valamint a nyers sonkás, rukkolás.)
Kellemes kis hely az Apetit
bisztró, betérünk még alkalomadtán.
Dorozsmai Endre
A szöveg eredeti változata a Demokrata számára készült, a blogra kissé átírtam.
Az Apetit bisztróban 2015. március 26.-án voltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése