2015. március 27., péntek

Apetit bisztró (Arad, Andrássy út – jelenlegi nevén Forradalom útja – 63.)



Hangulatos kis bisztró nyílt egy érdektelen önkiszolgáló étterem helyén Aradon, az evangelikus „vörös” templom mellett, mely hamar megtalálta a maga közönségét.
Déltájban kedvező áron menüt kínálnak, három féle levesből és kétféle főételből lehet választani, 1200 forintnak megfelelő lejért. Ottjártunk idején volt kacsaleves, hagymaleves valamint tárkonyos krumplileves, főételként pulykaérméket kínáltak laskagombaraguval és krumpli pürével valamint spenótot fasírttal.
Jómagam, mivel a „tömeggyártású” pulykát és csirkét kerülöm, a spenót mellett döntöttem, az ételek külön is rendelhetők ugyanis, így 800 forintot fizettem (12 RON) rá. Kifejezetten ízletes volt, nem rántották be brutálisan a spenótot, mint oly sok helyen. 
A fasírt is rendben találtatott, bár jobban szeretem a spenótot bundáskenyérrel, számomra ez a két étel már örökre egybe fog tartozni. Friss ipari kenyeret adtak hozzá, bár Aradon az iparival azonos ársávban be lehet szerezni jobbfajta kenyereket is. Az á la carte menü keretében a pizzát és pasta is adnak nagy választékban, valamint a magyar álolasz éttermekhez hasonlóan helyi népszerű ételeket a Cordon Bleu-től a cigánypecsenyén át a túrós puliszkáig. A desszert rovatban sem tiramisut és mondjuk panna cottát lelünk, hanem palacsintát, somlói galuskát és a román konyha slágerdesszertjét, a papanas nevű túrófánkot.
Mivel „vezető beosztásban” voltam, frissen facsart narancs-grapefruit levet ittam, 550 forintnak megfelelő lejt fizettem rá (8 RO). A pizzát délidőben kedvezőbb áron, 17 lejért adják. Azt nem tisztáztam a felszolgálóval, hogy mely pizzafajtákra vonatkozik a kedvezmény, mert a listán 10 lejnél indulnak a pizzák és 30 lejig mennek fel. (Utóbbi a frutti di mare valamint a nyers sonkás, rukkolás.)
Kellemes kis hely az Apetit bisztró, betérünk még alkalomadtán.

Dorozsmai Endre

A szöveg eredeti változata a Demokrata számára készült, a blogra kissé átírtam.
Az Apetit bisztróban 2015. március 26.-án voltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése