2015. március 25., szerda

Jazz bisztró (Kézdivásárhely, Fő tér, Borudvar)



Kézdivásárhely egyedi hangulatú, történelmi levegőjű város, melynek központját megejtően szép udvartereivel minden magyarnak meg kellene látogatni, legalább egyszer az életben. A város gasztronómiájának nagyon jót tett, hogy az egyik sikeres helyi vállalkozó, Hegedüs Ferenc érdeklődése a borok és a gasztronómia irányában mozdult, s megnyitotta előbb a Tavernát, majd a Jazz Cafét, legutóbb pedig a Jazz bisztrót.
Ezutóbbi túlzás nélkül nevezhető a környék legjobb éttermének, Bajzát Attila séf Egerben dolgozott az igen jónevű, patinás Fehérszarvas étteremben, mely évtizedek óta a jeles borváros gasztronómiájának meghatározó színfoltja. S ez érződik is. Ettünk bisztró burgert,
kacsacombot fügés párolt káposztával és tört burgonyával
valamint borjúhússal töltött derelyét.
Szép volt a tálalás, remek ízekkel és állagokkal találkoztunk. Az étlap kellően rövid ahhoz, hogy minden frissen készülhessen, az egyes fogásokat ügyesen válogatták össze, láthatólag egyszerre törekedve a minőségre és a közönség igényeinek kiszolgálására. Az árak kifejezetten barátiak, helyi viszonylatban is.
Érdemes két szót szólni az italkínálatról, mely egyik oldalról felöleli az utóbbi időben nagy népszerűségre szert tett és nem túl könnyen beszerezhető Igazi Csíki Sört,
néhány más minőségi tétel mellett, valamint a magyar borászat élvonalából egy sor nagynevű alkotó nedűit Bolyki Jánostól Vida Péteren át Vesztergombi Ferencig.
A pohárkészlet lecserélése még hátra van s az sem árt, ha a felszolgáló meg tudja különböztetni a derelyét a papardelletől
(rákérdezés után is megerősítést nyert a tévedés, határozottságunk azonban sikerrel járt, parányi késéssel megkaptuk, az általunk rendelt ételt), de a helyzet az, hogy ha Kézdivásárhelyen laknék, elsőnek minden ínyenc vendégemet a Jazz bisztróba vinném.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Jazz Bisztróban 2015. március 19-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése