Jómagam nem horgászok, de mindig
örvendek, ha horgász barátaimtól vagy rokonaimtól vadvízi halat kapok. A minap tisztított
snecivel örvendeztettek meg. A snecit szerintem úgy a legjobb elkészíteni, hogy
ropogósra sütjük s akkor megehető szálkástól, mindenestől.
Úgyhogy sós, enyhén citromos és fokhagymás
vízbe áztattam a halat három órára, majd megforgattam frissen tört édesköménnyel,
korianderrel, rómaiköménnyel, borssal és paprikával összekevert kukoricalisztben,
s végül házi zsírban ropogósra sütöttem.
Készítettem mellé egy kis
mártogatót, cseresznyenypaprikát pirítottam félbevágva fűszeres olívaolajban,
ezt áttörtem némi fokhagymával együtt és összekevertem megsózott enyhén
citromozott zsírdús görög joghurttal.
Nem volt panasz az ételre.
Dorozsmai Endre
E kis szösszenetet a blog számára írtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése